Ziekjes? Met deze beautytips ziet niemand er wat van!

Voel jij ‘m al aankomen? Met dit wisselende weer en lange studeer-/kantooruren heb je zo een verkoudheidje of zelfs een licht griepje te pakken. Top, want je hele agenda staat vol gepland met allerlei belangrijke afspraken die je eigenlijk niet kunt missen. Hoe kom je die futloze dagen door zonder dat iemand hier iets van merkt? Deze beautytips gaan je helpen die wallen, bleke teint, rode neus en dat doffe haar weg te werken.

1. Schoonheidsslaapje

Leg een extra kussen onder je hoofd bij het slapen. Dit is niet alleen heel fijn bij verstopte luchtwegen, maar het vermindert ook de zwellingen onder je ogen.

2. Frisse blik

Gebruik een witte eyeliner op je onderste wimperlijn voor een frisse uitstraling. Breng daarna een beetje waterproof mascara aan om een energieke blik te krijgen en waterige ogen tegen te gaan. Vermijdt oogschaduw kleuren als blauw, paars, rood en roze, want die benadrukken de roodheid van je ogen. Wil je liever niet zonder oogschaduw de deur uit gaan? Kies dan voor natuurlijke tinten, zoals wit, beige of bruin.

3. Shine

Helaas wordt je haar nu eenmaal dof wanneer je weerstand er slecht aan toe is. Gelukkig bestaan er producten die je haren laten glanzen! Denk bijvoorbeeld aan een zijde-serum of een glansspray. Een extra tip: doe een haarband in of een hoedje op om de focus van je gezicht af te halen.

4. Zeg maar vaarwel tegen je bleke teint!

Vragen als ‘voel je je wel goed? Je ziet zo bleekjes…’ willen we natuurlijk voorkomen. BB cream is het perfecte middel om je natuurlijke huidskleur weer naar boven te halen. Wanneer je je gezicht liever niet vol smeert met crème kun je ook een beetje blush of bronzer gebruiken om je gezicht wat meer kleur te geven.

5. Lippen om te kussen

Een andere manier om wat kleur in je gezicht aan te brengen: lippenstift! Kies voor een fris kleurtje zoals peach of roze, daar knap je meteen van op! Bewaar donkere kleuren en knalrood voor wanneer je je weer iets beter voelt. Omdat je lippen waarschijnlijk wat droger zijn dan normaal, raden we je aan om ze goed vettig te houden met lippenbalsem. Van droge, gestifte lippen wordt niemand knapper.

6. Highlights

Naast bleek is je huid vaak ook dof als je niet lekker bent. Met een beetje highlighter op je jukbeenderen fake je zo een gezonde glow.

7. Vochtlevel op peil houden

Wat is een rijtje met beautytips nou nog waard als het woord ‘water drinken’ er niet in voorkomt? Je huid hydrateren is echt belangrijk! Bovendien droogt je huid enorm uit wanneer je je niet zo lekker voelt. Een extra hydraterende dagcrème kan daarom ook geen kwaad.

 

P.S. Benieuwd naar meer tips voor een stralende huid en glanzend haar?