Zo ben je lief voor je future-self

Je kent het waarschijnlijk wel. Wanneer je aan het werk bent heb je allemaal goede voornemens die je, zodra je thuis bent, gaat waarmaken. Maar wanneer je thuiskomt plof je op de bank neer en komt er niets terecht van die goede voornemens. Hier heb je de volgende dag spijt van.

Wees eens lief voor je future-self! Doe die rot klusjes meteen en stel ze niet uit. Hier zul je later erg blij mee zijn. Omdat ie-de-reen wel eens in zo’n situatie heeft gezeten, hebben wij de meest herkenbare voor je op een rijtje gezet.

1. Je OV opladen als je weet dat je een paar dagen later moet reizen

Wanneer je het station uitloopt en weet dat je de volgende keer niet meer door de poortjes heen mag omdat je saldo te laag is en denkt “oh ik laad ‘m de volgende keer wel op.” Doe het meteen! Want die ‘volgende keer’ heb je waarschijnlijk haast en het laatste waar je dan zin in hebt is je OV opladen (en te laat komen voor je trein).

2. Nieuw paraplu kopen wanneer de oude stuk is

Het is rotweer en je paraplu is al drie keer de andere kant op gewaaid. Eindstand: Je komt doorweekt en zwaar geïrriteerd bij je werk of afspraak aan. Koop nou een paraplu wanneer het droog is. Dan heb je, wanneer het met bakken uit de lucht komt vallen, in ieder geval een paraplu die je wél beschermt tegen de regen.

3. Doe de afwas voor je naar bed gaat

Het voelt goed wanneer je wakker wordt en die rot afwas niet meer hoeft te doen. We begrijpen dat je ’s avonds moe bent en de bank te lekker zit, maar doe nou even die afwas. Dan ben je er vanaf en kun je ’s ochtends rustig wakker worden en een lekker ontbijtje maken in een opgeruimde keuken.

4. Bed verschonen voordat je op vakantie gaat

Hier heb je waarschijnlijk helemaal geen zin in de dag voor je op vakantie gaat. Maar wanneer je van een relaxte vakantie terugkomt heb je hier nóg minder zin in. Het is heerlijk om na een vakantie thuis te komen in een schoon huis en meteen weg te kunnen doezelen in een schoon bed.

5. Zorg dat je een grote voorraad hebt

Er is niets zo vervelend als net onder de douche staan en erachter komen dat je shampoo op is. Fijn. En wedden dat je héél blij bent als je heel nodig naar het toilet moet en je nog een voorraad wc-papier hebt liggen?

READ NEXT:
– Dit maakt je skincare routine zoveel makkelijker
– De leukste schoenen voor het festivalseizoen
– De stof die ALLES er duurder uit laat zien