Zo bereid je je voor op de drukke feestmaand

Ben je ook al aan het stressen over de feestdagen deze maand? We herkennen dat helemaal. Sinterklaas, kerst en oud & nieuw zijn hele gezellige dagen, maar ze kunnen ook voor aardig wat chaos zorgen. Bij wie vier je het? Welke kant van de familie kan eerste kerstdag en welke tweede? Ga je uiteten of moet je zelf de hele dag in de keuken gaan staan? Omdat je er ook nog wel van moet kunnen genieten is het slim om rekening te houden met een aantal dingen, zodat je helemaal ontspannen bent wanneer de drukte begint. Wij hebben een paar tips voor je!

Plan geen andere dingen

Probeer ervoor te zorgen dat je naast de feestdagen niet of bijna geen andere dingen plant waar je je druk over moet maken. Zo kan je je helemaal focussen op die specifieke dagen en heb je genoeg tijd om alles voor te bereiden. Als je ook nog andere verplichtingen hebt ga je al snel stressen en ben je bang dat je in tijdnood komt. En dat willen we natuurlijk niet, want de feestdagen draaien om sfeer en gezelligheid!

Rust goed uit

Vaak merk je dat je na de feestdagen best vermoeid bent. Eerst kerst en dan komt er ook nog een nachtje doorhalen bij met oud & nieuw. Zorg dus dat je de weken ervoor goed uitrust. Ga in je weekenden op tijd slapen en kom tot rust in plaats van dat je tot midden in de nacht in de kroeg staat.

Ga er even tussenuit

Ben je toe aan wat tijd voor jezelf voordat de drukte begint? Ga dan een dag of 2 dagen weg. Het hoeft niet ver te zijn, maar ga ergens heen waar jij kan ontspannen en waar je het naar je zin hebt. Denk aan een dagje spa, een avondje naar de bios met je partner en overnachten in een hotel of een weekendje naar een mooie stad, zoals Antwerpen of Parijs!

 

READ NEXT
De items die je alvast kan shoppen voor de feestdagen
Zo herstel je je huid na de drukke feestdagen
Feestje met kerstavond? zo verschijn jij fris en fruitig aan tafel op eerste kerstdag