Zo bescherm je jouw huid tegen de zon!

Summer is on its way, hurray! Dat we héél blij worden van de zon, een mooie bruine huid en een flink portie vitamine D, dat staat als een huis. Maar welk beschermingsfactor je nodig hebt, en hoe vaak je jezelf moet insmeren? Vaak doen we maar iets wat goed voelt: je smeert jezelf in voordat je de zon ingaat en tussendoor nog een keertje, meestal zodra je een tikkie rood begint te worden, en dan ben je dus al te laat…

Je huid kan een maximale dosis UV-straling per dag aan, wat per huidtype natuurlijk verschilt (dit heeft met de kleur en dikte van je huid te maken). Als je begint te zweten dan waarschuwt je huid je door branderig aan te voelen en rood te worden. En dan zit er dus niets anders op dan de zon te vermijden (met een cocktail onder de parasol!) of zonnebrand te smeren met SPF (en zo maak je je huid zomerklaar). 

Welke zonnebrand past bij jou?

Lichte huid (huidtype 1-2)

Heb je een lichte huid, verbrand je snel en word je niet of nauwelijks bruin? Dan is het slim om te smeren met SPF 30. ‘Juvi Protect’ met vitamine C en E beschermt je huid in dit geval extra! Hoe fijn, het neemt irritatie en roodheid weg en kalmeert je huid dankzij Aloë Vera.

Lichte tot getinte huid (huidtype 2-3)

Jij wordt gemakkelijk bruin, verbrand niet snel maar bent weliswaar gevoelig voor de zon. SPF 15, it is! Je huid is gevoelig voor het verlies van voedingstoffen. Een beschermende dagcrème zoals ‘High Quality’ met macadamia olie en sheabutter zorgt ervoor dat je huid niet alleen wordt beschermt maar ook extra wordt gevoed.

Getinte tot donkere huid (huidtype 3-4)

Word je snel bruin en verbrand je bijna niet? Lucky you! Al heb je wel meer aanleg voor pigmentvlekken en sneller last van vochtverlies. Dan zit je goed met SPF 10 zoals ‘Fade Treatment’. Het voorkomt huidverkleuring en houd je vochtverlies op pijl.

Hoe vaak moet je je insmeren?

Zonbescherming werkt voor een aantal uur en tussentijds smeren betekent niet dat je vanaf dat moment weer “uren bijkoopt” en onbeperkt beschermd bent (was dat maar waar!). Heb je een bleke huid en kun je bijvoorbeeld maar vijf minuten in de zon zitten zonder te verbranden? Met een beschermingsfactor 10 kun je vijftig minuten in de zon blijven zitten en met factor 15 een uur en vijftien minuten. En met factor 30 ben je in dat geval tweeënhalf uur beschermd.

Tussentijds bijsmeren is een échte must, want de zonnebrandcrèmelaag slijt al binnen een aantal uur. Dit wordt versneld door het dragen van kleding, in het zand liggen en zwemmen (ondanks waterproofproducten). Nog een extra tip: vergeet ook je lippen niet in te smeren (een koortslip is ook zo zonde!). Gebruik bijvoorbeeld ‘hannah Full Lips’ met SPF15.

Of laat je eens adviseren door een huidcoach hoe je je huid het beste kunt beschermen tegen de zon. Een échte aanrader want ze meten je huid, en bepalen aan de hand daarvan welke SPF het beste voor jou werkt. Benieuwd waar je een huidcoach bij jou in de buurt kunt vinden? Kijk dan hier!

Oeps, verbrand…

Voorheen werden de komkommers en yoghurt uit de kast gehaald om je huid te verkoelen en te kalmeren, maar dat hoeft niet meer. Met een vochtherstellend masker zoals ‘Hydro Mask’ bereik je hetzelfde! Leg ’m vooraf even in de koelkast (voor een extra verfrissend effect!). 

P.S. Lees hier waarom we allemaal ons gezicht verkeerd reinigen. 

Wil je graag meer info over deze producten? Kijk dan hier. 

Shop de items hier:

Zo bescherm je jouw huid tegen de zon

Fade Treatment (huidtype 3/4 – SPF 10), High Quality (huidtype 2/3 – SPF 15), Juvi Protect (huidtype 1/2 – SPF 30), Full Lips SPF 15, Hydro Mask

 

Source: Natasha Oakley