Zo blijft IEDERE lipstick de hele dag zitten

We smeren make-up op ons gezicht met het doel dat het ook werkelijk op ons gezicht blijft zitten. Zover wij weten is er niemand die blij is met een uitgelopen lipstick. En laat dat nou juist het product zijn dat als eerste verdwijnt. Als je deze stappen volgt is dat voorgoed verleden tijd!

1. Scrubben

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je lipstick staat niet alleen mooier op gladde lippen, maar blijft ook nog eens beter zitten. Scrub iedere week zachtjes je lippen met een schone tandenborstel of gebruik een daarvoor bedoelde lipscrub.

2. Poederen! 

Breng, voordat je je lippen gaat stiften, wat poeder aan. Dit maakt je lippen wat stroever en zorgt ervoor dat je lipstick beter blijft ‘plakken’. Je kan na het aanbrengen van de lipstick ook nog wat poeder aanbrengen. Zo heb jij de hele dag een mooi kleurtje op je lippen.

3. Gebruik lip-potlood

Door eerst een lijntje rond je lippen te trekken, en die in de kleuren met je lipstick wordt de kleur intenser en wordt het op z’n plek gehouden. Ook zijn er trucjes om je lippen er voller mee te doen lijken.

4. Kies voor long lasting

Of dit 100% garantie biedt dat het ook werkelijk zo lang blijft zitten, kunnen wij je niet beloven. Maar het is geen gek idee om toch altijd voor een long lasting variant te kiezen. Een matte lipstick blijft vaak ook beter zitten.

5. Tissues

Na een eerste laagje lipstick aangebracht te hebben kun je ‘happen’ in een stukje tissue. Dit doe je om de overtollige lipstick weg te halen. Hierna kan je een tweede laag aanbrengen en het nog eens herhalen.

6. Verzorg je lippen goed

Waarschijnlijk heb je hier nog nooit over nagedacht, maar als je je lippen in goede conditie houdt, blijft je lipstick beter zitten. Zorg dat je stap 1 regelmatig doet en ook het smeren van lippenbalsem zorgt voor mooie zachte lippen.

7. Nude eyeliner

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar werkt! Het enige wat je nodig hebt is een nude eyeliner. We horen je denken: ‘what?’. Maar écht. De nude eyeliner is echt uitermate geschikt om jouw gestifte lippen de hele dag mooi te houden, zonder dat ‘ie vervaagd. Hoe je het doet? Je omlijnt je lippen met de eyeliner en daarna kleur je je hele lippen er mee in. Daarna breng je je lipstick aan op je lippen en wedden dat het de hele avond goed blijft zitten?

Op zoek naar een rode lipstick? Wij hebben hem gevonden voor je.
Deze rode lipstick staat iedereen, ongeacht je huidskleur

Wil jij ook een lipstick kopen, maar weet je niet welke? 
De lipstick die iedereen in wil slaan

PHOTO CREDITS: SHUTTERSTOCK