Zó blijft je parfum de hele dag zitten!

Bij het sprayen van parfum voelen vrouwen zich romantisch, vrouwelijk en sexy tegelijk. En daar speelt de markt natuurlijk fantastisch op in: het ene flesje is nog knapper dan het andere, de namen suggereren dat met dit parfum je vrouwelijkheid mannen van hun sokken blaast en de advertenties beloven naakte modellen die uit het water komen en je wellustig aankijken.

Het minder romantische deel van de hele experience is dat het doet wat we willen dat het doet: we willen na een dag hard werken nog steeds heerlijk ruiken. Natuurlijk heeft dit deels te maken met het soort ‘luchtje’ dat je kiest: hoe duurder puurder de parfum, hoe sterker deze is (en hoe langer deze te ruiken zal zijn). Eau de toilette is het minst sterk omdat hier het meeste water aan is toegevoegd, eau de parfum is alweer een stuk sterker en parfum is het sterkst (en tegelijkertijd ook het meest kostbaar).

 

Tips om je parfum de hele dag te ruiken

Spuit op warme plekken
Mocht je het gemist hebben: het spuiten van parfum op de polsen wordt al een tijdje niet meer gedaan en ook het ruimschoots sprayen van parfum in de lucht en er quasi-nonchalant doorheen lopen is verleden tijd. Als je wilt dat je parfum ook ’s avonds nog te ruiken is, spuit het dan op warme plekken. Denk bijvoorbeeld aan het plekje achter je oor, je knieholtes (behalve als het echt heel warm is, want dan ga je daar makkelijk zweten), je buik en je decolleté.

Moisturize
Parfum blijft beter zitten op huid die wat vettig is. Smeer daarom wat vaseline op de plekjes waar je de parfum gaat spuiten. Vaseline heeft zelf geen geur, dus dit beïnvloedt je geurtje niet!

Vergeet je kleding en haar niet!
De vezels van kleding (vooral de natuurlijke vezels zoals katoen en wol) vangen je parfum en houden het vast, zelfs na het wassen! Spuit daarom ook een klein beetje parfum op je kleding om langer lekker te ruiken. Zijden blouses kun je beter overslaan, omdat de parfum voor vlekken zal zorgen. Een klein sprietsje in je haar helpt ook; de oliën op je hoofd houden je luchtje ook langer vast.

Niet wrijven of rollen
Parfums die je aan moet brengen door te wrijven of te rollen kun je beter laten liggen; de werking wordt steeds minder door het contact dat je maakt met je huid.

Spuit gericht en met mate
Als je op gerichte plekken je parfum spuit, voorkom je dat je als een gek aan het walmen bent (en er dus heel veel parfum verloren gaat). Spuit ook een klein beetje met mate; als je vaak dezelfde parfum gebruikt raak je zelf gewend aan de lucht en ben je geneigd steeds meer te sprayen. Je omgeving is echter nog niet gewend, dus voorkom dat ze neer gaan door de walm die om je heen hangt.

Veilig opbergen
Bewaar je parfums op een droge, donkere plek. Als parfum wordt blootgesteld aan direct zonlicht of in vochtige ruimtes wordt bewaard, zal de geur steeds minder worden. Zonde!

READ NEXT
De allerlekkerste geurtjes volgens ons!
8 lekkere unisex geurtjes!
Geurkaarsen waar wij deze winter blij van worden

PHOTO CREDITS: locari