Zo blijven je schoenen als nieuw!

Ben jij een obsessieve schoenenverzamelaar? En ben jij lang niet altijd even zuinig op je schoenen? Deze tips zijn speciaal voor jou.

Bescherm de zool 

De zolen van designerschoenen zijn gemaakt van heel dun leer. Daaronder zit vaak een laagje rubber die de zool langer intact houdt, hoe lang en vaak je er ook op loopt. Elke schoenmaker kan dit laagje rubber onder je schoenen zetten en we beloven je dat je schoenen veel langer mooi blijven.

Hydrateer 

Je leren schoenen hebben écht verzorging nodig. Doe je dit nog niet? Now is the time to start. Door je schoenen in te vetten houdt je ze soepel en voorkom je scheuren. Voordat je ze insmeert, is het handig om voorzichtig het vuil van de schoenen af te poetsen. Laat het vet er een paar minuten intrekken en poets het er dan voorzichtig af.

Keep the box 

Door je schoenen in de schoenendoos te bewaren voorkom je veel krassen en andere schade. Met name je designerpareltjes gaan zich ontzettend thuisvoelen in hun oude vertrouwde schoenendoos. Gooi jij vaak schoenen je kast in? (Wij zijn absoluut schuldig). Bewaar je schoenen in een linnen of katoenen zak. Zo kan je ze stijlvol en veilig bewaren en vervoeren.

Let op de details

Witte veter worden kunnen voor slijtage snel verkleuren. Probeer er wel voor te zorgen dat je ze schoonhoud door ze regelmatig te wassen in met afwasmiddel en warm water. Als dit niet meer helpt wordt het misschien tijd om ze te vervangen (al is dit wat lastiger bij de nieuwe it-sneaker). Het laat je schoenen er namelijk snel versleten uitzien en dat is natuurlijk zonde.

Voor alle shoe lovers
4x de fijnste festival schoenen
Ask the Stylist: waar vind je kwalitatieve schoenen die niet duur zijn?

PHOTOCREDITS: STYLECASTER