Zo breng je zonnebrand opnieuw aan zonder je make-up te verpesten

Voor een warme dag smeer jij je hele lichaam altijd in met zonnebrand zodat je niet verbrand. En dit herhaal je een paar keer per dag. Maar doe je ook hetzelfde met je gezicht? Nee hè, dat dachten we al. Waarschijnlijk omdat je bang bent dat je je make-up verpest. En dat snappen we. Maar dit is wel belangrijk om te doen. In foundation zit niet genoeg SPF om je de hele dag te beschermen tegen UV straling. Vooral niet als de zon de hele dag schijnt. Daarom is het belangrijk dat je om de twee uur opnieuw smeert.

Maar hoe doe je dat? Begin ’s ochtends zoals je altijd doet. Start met je dagcrème met daaroverheen je primer en laat dit goed intrekken. Nu is het tijd om je foundation aan te brengen als dit klaar is doe je hier overheen een zonnebrandcrème. Eroverheen? Ja, eroverheen! Zo blijft je huid het beste beschermt. Maar jij gaat natuurlijk geen zonnebrandcrème over je foundation heen smeren. Je kan wel op andere manieren bescherming aanbrengen in je gezicht.

1. Mist

Dit goed je is niet alleen verfrissend op een warme zomerdag. Deze mist beschermt je ook nog eens tegen de zon. De mist is doorzichtig dus je hoeft niets uit te smeren en je huid blijft wel goed beschermd tegen de zon.

[show_shopthepost_widget id=”2727682″]

2. Poeder

Poeder kan je altijd aanbrengen wanneer je make-up look helemaal klaar is. Het zorgt er juist voor dat alles goed blijft zitten. Er zijn verschillende poeders waar ook SPF in zit. Zo blijft je make-up goed zitten en verbrand je niet.

[show_shopthepost_widget id=”2727683″]

3. Setting spray

Een setting spray breng je meestal aan als je make-up look helemaal on fleek zit. Met een setting spray zorg je er namelijk voor dat je look ook on fleek blijft. Zelfs als jij het even iets te warm krijgt. Perfect dus om een setting spray te gebruiken die je ook nog eens SPF bevat.

[show_shopthepost_widget id=”2727684″]

Zo en nu is het tijd om lekker van de zon te genieten. Have fun! Maar vergeet je niet in te smeren anders kom je aan het eind van de dag rood thuis. En dat willen we niet.

Let goed op met smeren.
Waarom factor 50 dus niet de beste oplossing is
Zo worden je benen veel sneller bruin!