Zo combineer je de juiste kleding texturen met elkaar

In ons artikel over verschillende kleurcombinaties vertellen we met welke kleurcombinaties in je kleding je niet snel de plank mis kan slaan.

Naast dat het bedenken van kleurcombinaties voor sommigen best moeilijk kan zijn, bedachten we ons dat ook het combineren van verschillende texturen erg lastig kan zijn. Daarom hebben wij nu ook een lijstje gemaakt van verschillende textuur combinaties die makkelijk door de beugel kunnen.

Wij hebben een aantal voorbeelden op een rijtje gezet:

Leer en denim

Leer is soms moeilijk te combineren, omdat leer best “hard” kan overkomen. Leer en satijn is voor ons een echte no go. Omdat beide stoffen heel erg glimmen. Kies liever voor denim. Leer in combinatie met denim betekent hard met hard en geeft je outfit een hele stoere uitstraling. Door er vrouwelijke accessoires aan toe te voegen is je look weer in balans.

https://www.instagram.com/p/B2daaFmAFAV/

Leer en katoen, wol of sweat

Zoals net al werd gezegd is leer soms moeilijk te combineren. Satijn en leer is een echte no-go. Maar met welke stof kan je leer dan wel combineren? Net als satijn is wol ook een zachte stof. Maar, omdat wol net wat meer structuur heeft dan satijn (en minder glimt) kan de combi leer en wol weer wel. De combinatie leer en wol maakt dat je hard en zacht combineert en dus een goede balans hebt in je look. Het hangt van de gelegenheid af hoe je gaat uitpakken met de accessoires. Ga je uit eten? Combineer de look dan met hakken. Wil je iets comfortabelers en minder chique? Draag dan sneakers.

https://www.instagram.com/p/B2SPJsrHvAl/

Satijn en katoen, wol of sweat

Deze combinatie wordt vaak als schattig en meisjes-achtig gezien, omdat je zacht met zacht combineert. Het kan dus snel heel tuttig overkomen. Om dat te voorkomen combineren we deze look met een paar stoere boots.

https://www.instagram.com/p/B2SKjdbAmYD/

Ribfluweel/corduroy en wol of katoen

Deze rib fluwelen broek in combinatie met de wollen trui is (zonder dat je het in eerste instantie zou zeggen) best een ‘drukke’ look. Dat komt, omdat de broek van ribstof is en er in de wollen trui ook een patroon is verwerkt. Veel accessoires zijn daarom niet nodig bij deze look. Combineer je ribfluweel met katoen? Dan is de look al wat rustiger en kan je wel uitpakken met wat meer accessoires.

https://www.instagram.com/p/B3gd7p3AOV8/

Latex en wol of katoen

Latex is een textuur die niet bepaald onopvallend is. Daarom kan je dit het beste combineren met een stof dat wat “gewoner” is, zoals katoen. Latex is uitdagend en in combinatie met het rustige katoen, krijg je meer balans in de outfit. Zo lijkt het niet alsof je achtergrond danseres bent van de Toppers.

https://www.instagram.com/p/B5E49xUIOPA/?utm_source=ig_web_copy_link

Denim en Denim

Deze trend komt iedere keer weer terug. Hoewel er voorheen allerlei regels waren (licht met donker of juist donker met donker), mag tegenwoordig alles.

https://www.instagram.com/p/B2R_rs4H6DC/?utm_source=ig_web_copy_link

Het is dus belangrijk om een goede verhouding te behouden in je outfit. Ga je voor twee ‘lieve’ stoffen? Combineer deze look dan met stoere schoenen. Wil je gaan voor een stoere look? Dan kan je beter harde stoffen met elkaar combineren en weer uitpakken met vrouwelijke accessoires. Of natuurlijk een combinatie van beide; it’s all about the balance. Niet alleen in je voeding, ook in je kleding ;).