Zo combineer je een leren broek

We zouden een boek kunnen schrijven over onze liefde voor sneakers, sweaters en… leren broeken. Wij zijn dol op (imitatie)leer. De leren broek wint het, volgens ons, op veel terreinen van de good old jeans.

Ook al is de jeans absoluut onmisbaar in je kast, een (nep)leren broek is nog een stuk veelzijdiger. Het item is niet alleen super rock ’n roll, mits goed gestyled kan het ook een item zijn dat je draagt naar je werk of een feestje. Hoor jij ook bij de leren-broeken-fanclub of denk je je binnenkort aan te gaan sluiten? Wij geven tips om hem perfect te combineren!

Met veel contrasten combineren

Een (nep)leren broek heeft een stoere, rock ’n roll uitstraling en is dus zeer geschikt om te combineren met items die wat zachter, klassieker of netter zijn. Zo dragen we in de winter het liefst met een wollige oversized knit en als het wat warmer is met een zijden blouse.

Experimenteren met kleur

Als basis is een zwarte broek een absolute must maar onderschat ook niet de kracht van een gekleurde variant. Een bordeauxrood of donkergroen exemplaar kan een waardevolle toevoeging zijn op je garderobe, en zo kun je eindeloos combineren.

Ook op het werk! Op veel werkplekken of andere officiëlere gelegenheden is het dragen van een jeans nog steeds not done. Een leren broek kan in veel gevallen wél! Zorg ervoor dat je de broek met klassieke, chique items combineert en maak je look compleet met een paar prachtige hakken en stijlvolle accessoires.

Leer op leer dragen

Je ziet het zo nu en dan vast op je Instagram verschijnen, een leren blouse met een leren broek. Het kan mooi zijn, maar als je het zelf doet, voelt het soms toch alsof je net van je motor stapt. Ook last van? Probeer het dan met een contrasterende stof te combineren. Maar bovenal: draag waar jij je goed bij voelt.

Onze favoriete looks met een leren broek:

Let’s shop!

We zijn gek op (nep)leren items, laats hebben we nog de mooiste items voor je uitgezocht. Dus mocht je geïnspireerd zijn, kijk snel even verder.