Zo combineer je verschillende prints als een pro

‘Je mag nooit meerdere prints combineren in een outfit’ is een van die waardeloze regels waar wij echt niets mee te maken willen hebben. Meerdere prints combineren is juíst heel fashionable, als je het goed doet.

Wanneer je verschillende prints gaat combineren zijn er een aantal combinaties die goed werken. Panterprint met streepjes, verschillende streepjes maar ook streepjes met ruitjes. Vooral streepjes dus, die kan je eigenlijk zien als neutral, altijd goed. Je kan ook twee drukke prints met elkaar combineren, het is dan wel verstanding om in hetzelfde kleurpalet te blijven, zodat het geheel niet te druk wordt. Wij hebben een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet

Back tot the basics

Met basics kom je al heel ver. Een streepje met een ruitje kan heel goed gaan, maar een ruitje op een ruitje ook! Zoals je op deze foto kunt zien draagt Sincerely Jules een ruitje op een ruit, maar houd ze de kleuren wel rustig. Bij basics kun je dus denken aan printjes, maar ook aan kleuren.

[show_shopthepost_widget id=”2421544″]

Zelfde print. Verschillende grootte

Een goede truc voor het combineren van prints is om te kiezen voor dezelfde printjes in verschillende grote. Dit gaat het allerbest bij de streep. Een dunne streep staat heel mooi met een wat dikkere of bredere streep. Zo kun je dus helemaal gehuld gaan in de streep, maar zie je er niet uit als een soort zebra.

[show_shopthepost_widget id=”2421687″]

Leopard kan altijd

Iedereen is helemaal wild over de leopard print. Hij wordt zoveel gedragen dat het bijna net zo klassiek wordt als de streep. Hierdoor kun je hem ook met steeds meer andere printjes combineren, maar panterprint met een streepje blijft toch wel onze favoriet!

 

[show_shopthepost_widget id=”2421572″]

 

Simpele printjes mixen met drukke printjes


Minimalistische printjes zoals ruiten zijn makkelijker te combineren. Het staat namelijk gewoon heel goed bij heel veel andere printjes. De bloemenprint bijvoorbeeld. Nu zou je kunnen denken dat dit iets te heftig voor jou is en dat kunnen wij ook heel goed begrijpen, deze combinatie maak je niet zo 1,2,3. Toch kan het heel mooi zijn als je er wat tijd in steekt en veel combinaties probeert te maken. Neem een voorbeeld aan onderstaande foto!

[show_shopthepost_widget id=”2421668″]

 

Breek de prints op met een plain


Vind het nog te druk? Combineer de printjes dan met een plain item. Je kunt een zwarte dikke riem om je middel dragen om ze echt te scheiden, maar je kunt er ook een plain jacket overheen gooien waardoor je het ietsje rustiger maakt. Prints op prints blijft nog steeds heel gewaagd en je moet wel uit je comfort zone durven stappen, maar het is te doen!

[show_shopthepost_widget id=”2421675″]

 

Spreekt  het combineren van verschillende prints jou wel aan? Lees dan deze artikelen!
1. Welke prints passen wél bij jou als je nooit prints draagt?
2. De favoriete print van iedere fashionista
3. Goud en zilver mixen: go, or no?