Zo krijg je je witte kraag weer wit!

Het is nou eenmaal best moeilijk om met witte kleding ongeschonden de dag door te komen (en zo houd je je witte broek ook écht wit). Ook onze fijne witte en pastelkleurige blouses (en tops) komen vaak niet zonder kleerscheuren vlekken uit de strijd. En dan hebben we het met name over die vervelende foundationvlekken die zich op de kraag van je blouse (of randje van je top) verzamelen… Maar we hebben een aantal handige oplossingen voor je verzameld.

Zo krijg je je witte kraag weer wit
  • Gebruik een beetje citroenafwasmiddel, deze zal de olie uit de vlek ‘liften’, breng het aan door middel van een vochtige doek, even laten intrekken en spoel het na een paar minuten uit.
  • Wrijf de vlek in met een make-up remover (zonder olie) of gebruik een make-up reinigingsdoekje.
  • Smeer de vlek in met een beetje shampoo (shampoo is namelijk mild). Neem een doekje, een beetje water en wrijf het er voorzichtig uit (en wil je weten hoe je andere vlekken makkelijk kunt verwijderen? Kijk dan hier).

Check vooraf wel even waar je kleding van gemaakt is, delicate stoffen als zijde en heel dun katoen kun je het beste behandelen met slechts een vochtig doekje. Tip: breng je make-up aan voordat je je gaat aankleden (dat scheelt alweer een vlek). Heb jij verder nog tips om foundationvlekken te voorkomen? We zijn benieuwd…

Voortaan loop jij weer rond met een all-white blouse of top. En kun je weer een heleboel witte en pastelkleurige items shoppen, daarom hebben we de mooiste exemplaren voor je op een rijtje gezet!

P.S. En zo voorkom je dat je lippenstift achterlaat op je glas.

 

Photo via Good Free Photos