Zo creëer jij de ultieme Parisian hair do

Ben je klaar met je losse lokken, maar wil je een iets chiquere look dan je krijgt met een staart? De is de klassieke, Parisian bun perfect voor jou! Ook al is deze hair do klassiek, saai is ‘ie absoluut niet.

Laat je inspireren door de stijlvolle Parisiennes, zij dragen deze bun het allermooist. Deze bun is niet alleen dé manier om een sophisticated look te creëren, ook op dagen dat je even geen zin (of tijd) hebt om je haar te wassen biedt ‘ie uitkomst (lees er hier alles over!). De Parisian bun is makkelijker te maken dan je denkt en vandaag laten we zien hoe je het voor elkaar krijgt.

Tutorial: de Parisian bun

1.  Maak een lage paardenstaart

Pak al je haren bij elkaar en zet deze vast in een lage staart. Je kunt ervoor kiezen om je haar rond te draaien, dit geeft je bun net wat extra’s.

2. Flip it

Vervolgens maak je een gaatje boven je elastiekje en daar haal je je staart doorheen. De staart zit nu als het ware om je elastiek heen gedraaid en komt er aan de onderkant weer uit.

3. Oprollen

Rol de rest van je staart op naar boven en zet deze vast met schuifspeldjes. Je kunt er voor kiezen om de bun netjes te houden, of je kunt ‘m wat ruiger dragen. Als je voor het laatste kiest, verdeel dan wat texture powder over je haar en wrijf tegen de haargroei-richting in over je hoofd (of creëer een messy bun in deze drie gemakkelijke stappen).

4. Spray it

Spuit een beetje haarspray over je hair do om het geheel wat stevigheid te geven. You’re ready to go!

Psssttt… Of kies voor de stoere low bun! De tutorial vind je hier…