Zo doe je je make-up met alleen oogschaduw!

Oogschaduw wordt zwaar onderschat. Zo gebruiken de meeste dames nog niet eens de helft van het aanbod oogschaduwdoosjes dat zich verzameld heeft in de beautycase én gebruiken we het vaak alleen als..oogschaduw. Zonde! Want het is veel veelzijdiger dan dat. Het is namelijk een prima alternatief voor blush, eyeliner, lippenstift en foundation. Hoe dat precies in z’n werk gaat vertellen we je natuurlijk met liefde!

Zo doe je je make-up met alleen oogschaduw!

1. Foundation

Oké, helemaal dekkend is oogschaduw niet, maar het werkt wel imperfecties en oneffenheden weg. Kies voor een matte oogschaduw die qua kleur met je huidskleur overeenkomt. Voor een meer dekkend effect maak je je kwast vochtig… Toch liever gewoon foundation? Met deze tips blijft je foundation gegarandeerd de hele dag zitten!

2. Highlighter 

That’s right: oogschaduw is de perfecte vervanging van je highlighter! Kies een oogschaduw met een shimmer effect in een kleur die iets lichter dan je huidskleur is. Gebruik de oogschaduw op je jukbeenderen, de brug van je neus en werk door tot aan de haargrens bij je wenkbrauwen. Zo creëer je de ultieme natural look met face shaping

3. Blush en bronzer

Wedden dat er in één van je oogschaduw doosjes een mooie zoete kleur zit die je kunt gebruiken om je wangen wat meer kleur te geven? En zo is je oogschaduw ook opeens een prachtige blush!

4. Eyeliner

Stiekem vinden we een streepje boven onze ogen aanbrengen makkelijker met een kwastje en oogschaduw dan met een gewone eyeliner, toch? Met oogschaduw hoef je namelijk niet zo precies te werken (én je ogen lijken er groter door!).

5. Wenkbrauwen 

Het is soms lastig om een wenkbrauwpotlood in jouw haarkleur te vinden… De potloden hebben vaak een harde, donkere kleur. Oogschaduw biedt veel meer diversiteit aan kleuren (dus ook voor de blondines en de roodharigen onder ons…!). Gebruik een hard borsteltje en breng de oogschaduw met korte vegen aan. Volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne? Zo krijg je het voor elkaar!

6. Lippenstift

Heb je nog een oogschaduw in paars, rood of roze liggen? Lucky you! Mix de oogschaduw met een beetje lippenbalsem en je bent klaar om je lippen een opvallend kleurtje te geven! Psssttt… Met deze tips blijft je lippenstift de hele dag zitten!

Source: Popsugar.com