Zo föhn je je haar als een pro

Kerst is alweer voorbij en we zijn ons nu aan het voorbereiden voor Oudejaarsavond. Naast een knappe jurk en een mooie make-up look willen we natuurlijk dat ons haar ook perfect zit. Net zo mooi als wanneer je terugkomt van de kapper. Hoe? Wij leggen het je uit!

Handdoekdroog haar
Als je net uit de douche komt, is het belangrijk dat je eerst je haren handdoekdroog maakt. Je kan even wachten maar je kan het natuurlijk ook droogföhnen.

Haarschuim
Wanneer je haar nog maar een beetje nat is, doe je haarschuim in je haar. Op de manier krijgt je haar meer stevigheid en blijft het beter in model zitten. Bovendien beschermt deze haarschuim ook je haar tegen de hitte van de föhn.

Föhnborstel
Je moet wel heel goed zijn om het zelf net zo mooi te krijgen als bij een kapper. Daarom is het vooral heel handig om een föhnborstel te gebruiken. Deze roteert namelijk automatisch. Op deze manier hoef jij alleen nog maar te letten op de juiste handelingen.

Hoe?
Goed onthouden: föhn altijd je haar omhoog. Til je haar bij de wortels op en zorg dat er ook bij je hoofdhuid warme lucht komt. Op deze manier behandel je je wortel maar ook je punten. Zo creëer je veel meer volume.

Let ook goed op dat je je haar naar binnendraait. Tenzij je er uit wil zien als Farah Fawcett, natuurlijk. Daarnaast kan je de volgende regel in je achterhoofd houden tijdens het föhnen: ‘draag je je haar naar links? föhn dan naar rechts’. Stel je hebt een lok die naar links zit, föhn dan eerst je haar naar rechts en daarna pas de juiste kant op. Zo valt je haar namelijk beter op zijn plek. Echt waar!

Haarspray
Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat al je harde werk niet voor niets is geweest en dat alles mooi op z’n plek blijft zitten. Dit doe je met een fijne haarspray. 

READ NEXT
Zo dragen we allemaal ons haar in 2018
Dit wondermiddel fixt AL je haarproblemen
Zo krijg je veel minder snel vet haar