Zo gaat je iPhone batterij echt langer mee

Iedereen met een smartphone herkent dit. Er zijn nog geen paar uur van je dag voorbij of je telefoon is alweer leeg. Balen! Er is natuurlijk zoiets als een portable oplader, maar het is toch veel beter als je batterij wat langer vol blijft?

Er zijn natuurlijk 101 trucjes voor, dat weten we, maar de beste die vind je hier. Zo zorg je ervoor dat je batterij nét even wat langer mee gaat:

Verwijder je Facebook app
Dit is namelijk de app die het allermeest van je batterij vraagt. Surf voortaan gewoon op de browser van je telefoon naar Facebook.

Stel je helderheid bij
Zet deze zo laag mogelijk. Als je binnen zit heb je die helderheid namelijk helemaal niet nodig.

Schakel je bluetooth altijd uit
Vanzelfsprekend, maar erg belangrijk. Als je je bluetooth aan hebt staan zakt je batterijpercentage in sneltreinvaart.

Vliegtuigstand
Als je telefoon niet gebruikt kun je deze het beste op vliegtuigstand zetten. Dit is ook een handige truc voor als je je moet focussen op werk of school. Je krijgt op deze manier geen berichten binnen en je batterij blijft vol.

Pushmail uitzetten
Hoef je niet perse constant mail binnen te krijgen omdat je grotendeels via WhatsApp communiceert? Schakel je pushmail in instellingen dan om. Laat je mail in plaats van iedere 5 minuten, iedere 15 minuten verversen. Scheelt weer een paar procent!

Batterijduur volgen
Via een app zoals battery doctor (verkrijgbaar in de App Store) kun je precies zien in wat voor tijdsbestek je telefoon leegloopt. Ook zie je welke apps het meest verbruiken.

Locatievoorzieningen uitzetten
Als je locatievoorzieningen aan hebt staan kan je telefoon altijd zien waar je bent en deze gegevens worden dan ook constant opgehaald.  Dit kost veel energie = kostbare procenten. Heb je je GPS niet nodig op het moment? Zet je locatievoorzieningen dan gewoon uit.

Trillingen uitschakelen
Als je je telefoon op stil hebt staan trilt deze bij iedere melding en zelfs dit vraagt een bepaald percentage van je batterij. Verwacht je geen belangrijke berichtjes? Zet het trilsignaal dan uit in je instellingen.

Mobiele data uitschakelen
Wil je je telefoon niet op vliegtuigstand zetten omdat je nog een telefoontje verwacht, zet dan tijdelijk je mobiele data uit. Zo staat je internet uit, maar ben je nog wel gewoon bereikbaar. En je batterij? Die blijft lekker vol.

WI-FI uitzetten indien je dit niet gebruikt
Ben je onderweg, of ergens waar je toch geen WI-FI verbinding is? Zet dit dan gewoon uit.

Stop met checken
Ben je zo iemand die zijn/haar telefoon obsessief checkt als je in de trein of bus zit? Probeer niet constant je Facebook, Instagram en Snapchat te checken. Je komt waarschijnlijk niks nieuws tegen en het bespaard je wat procenten.

Meer lezen over smartphones? Kijk dan snel verder!
6 iPhone apps die je slimmer maken!
Deze makkelijke iPhone trick maakt je selfies veel mooier
Dé apps die iedere modefanaat op haar telefoon heeft