Zo ben je binnen no time bikini body ready!

Na 8 uur op kantoor is het laatste waar je aan denkt: YAY! Even een uur lang mezelf kapot zweten in de sportschool. Je wilt gewoon lekker naar huis en luieren. Maar ja, je krijgt geen strakke billen van op de bank zitten.

Hoe zorg je er nu voor dat je niet in het rond aan het springen bent, maar echt iets nuttigs doet? Personal trainers zijn een optie, maar ook zeker een investering. Gelukkig zijn er ook apps, die jou kunnen helpen met het krijgen van jouw dream body. Gewoon vanuit je eigen slaapkamer.

Myfitnesspal

Dit is een van die apps waar je helemaal geen stap voor hoeft te zetten. Deze app helpt je af te vallen door je calorieën te tellen. Vrouwen die aan het lijnen zijn wordt aangeraden om 2000 calorieën te eten per dag. Zo kun je dit perfect bijhouden.

Runkeeper

Wordt gebruikt door meer dan 30 miljoen mensen om je wandel- en hardloopsessies te tracken. Het analyseert je hartslag en prestatie, zodat jij precies weet hoeveel vooruitgang boekt. Het allerleukste is, is dat je je vrienden kan volgen en op deze manier elkaar kan motiveren.

Nike + Run Club

Nike heeft niet alleen sportgear om jou te helpen met sporten. Nu hebben ze ook een app. Deze hardloop-app houdt jouw persoonlijke trainingsschema’s bij zodat jij binnen no time klaar bent voor die marathon. Just do it!

Deze app is een soort personal trainer in mobiele vorm, en biedt meer dan 100 work-outs die door topatleten en de beste trainers zijn samengesteld. Je bouwt oefeningen langzaam op, waardoor je snel vooruitgang boekt en gemotiveerd blijft (this is what we need!). Daarnaast kun je doelen voor jezelf stellen; wil je liever afvallen, spieren kweken of je conditie verbeteren? Je kunt alle work-outs helemaal op jouw persoonlijke wens afstellen en je eigen records keer op keer verbeteren.

7 minute workout

Met deze app heb je geen excuses meer om niet te beginnen, want het duurt maar 7 minuten en je hebt er geen sportspullen voor nodig. De app legt precies uit wat je moet doen en voor hoe lang. Zo train je met deze app je hele lichaam van buik, billen en benen. Moet je even wachten tot je eten klaar is? Deze app laat je een work-out doen die slechts 7 minuten duurt!

Je zet ‘m aan en een stem vertelt je precíes wat je moet doen en hoe je het doet. De app bepaalt ook in welke volgorde je bepaalde work-outs doet en welke het beste voor je zijn. Dit wordt bepaald aan de hand van hoe vaak je de app gebruikt. Superhandig dus!

Cody

Cody biedt verschillende categorieën aan, van yoga en krachttraining tot aan het oefenen van een handstand. Kies je categorie, kies vervolgens je type work-out en je krijgt (betaald) toegang tot tutorials en filmpjes van een persoonlijke trainer. Dit willen wij! Apple only.

Teemo

Mogen we je voorstellen aan Teemo? De app die je vrije minuten tot een fitness avontuur omtovert. Het is soms erg lastig om tijd te vinden voor een uurtje sporten… We weten soms gewoon niet waar we de energie voor de sportschool vandaan moeten halen. Het voelt vaker als een verplichting in plaats van een leuke bezigheid. Teemo helpt je daarbij!

Deze work-outs doe je namelijk samen met en tegen je vrienden. Het zijn simpele, korte work-outs die je in spelvorm kunt uitvoeren (sportkleding is dan ook niet nodig! Hoewel je die high heels natuurlijk beter uit kunt laten…). Je kunt je Facebook vrienden uitnodigen de app samen te spelen, zelfs wanneer je allemaal ergens anders bent. Wist je dat we hier op de redactie ondertussen een heus fitnessteam zijn gevormd?

Workout trainer

Houdt je lichaam helemaal in shape met deze workout trainer. Er staan talloze trainingen voor je klaar of je kunt je eigen workout samen stellen. De trainers begeleiden je stap voor stap en je ziet hoe de oefening wordt uitgevoerd. Je hebt ook een betaalde versie, maar volgens ons heb je die helemaal niet nodig. De gratis versie werkt prima en je traint je lichaam super goed.

Wil je nog meer work-outtips?
>Wait what?! Je moet dus chocola eten na het sporten!
>Sport je hard, maar val je niet af? Dit kan de reden zijn!
>Hoe je toch make-up kan dragen tijdens het sporten