Zo goed is boksen dus voor je lichaam

Nooit zin om te sporten? Komt ons ook heel bekend voor. Maar boksen is een sport die je toch echt wilt gaan doen. Het traint je hele lichaam. En is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal goed voor je. Boksen is écht goed voor alles.

1. Conditie

Je gaat er waarschijnlijk al snel vanuit dat je met een lesje boksen alleen je lichaam strakker traint. Maar nee, je traint ook zeker je conditie. Door de snelle bewegingen die je maakt, train je je conditie. Niet alleen een strakker lichaam binnen no time, maar ook een betere conditie. Win-winsituatie.

2. Calorieën

Door het fanatieke bewegen tijdens het boksen, verbrand je ook veel calorieën. Met een uurtje boksen verbrand je al snel zo’n 600 tot 700 calorieën. Dat ligt natuurlijk aan je gewicht, lengte en leeftijd.

3. Alles wordt getraind

Met deze sport wordt alles getraind. Je billen, buik, benen, armen. Echt alles. Het bespaart tijd. En zo hoef je minder vaak naar de sportschool.

4. Anti-stress

Heb je veel stress? Ga lekker boksen. Met het boksen kan je je verstand op nul zetten en even nergens aan denken. Je kan zonder dat iemand er iets van zegt in de ruimte schoppen en slaan, met controle natuurlijk. En wedden? Na het boksen ben je waarschijnlijk al vergeten waarom je zo gestrest was.

5. Zelfverdediging

Buiten dat je er snel een strak lichaam van krijgt (en het ook een goed is om je gedachtes op af te reageren), is het natuurlijk ook goed voor je zelfverdediging. Jammer genoeg is het soms toch nodig voor vrouwen.

Zo kan je thuis ook gewoon sporten:
Geen zin in de sportschool? Deze work-outs doe je gewoon thuis

Het helpt echt!
5 simpele eettips voor een gelukkiger leven

PHOTOCREDITS SHUTTERSTOCK