Zo haal je het beste uit je gezichtsvorm door te contouren

Contouren blijft voor veel mensen een struggle. Je moet namelijk goed letten op de vorm van je gezicht. Als je het verkeerd doet ziet het er namelijk niet echt mooi uit. Highlighten is bij elk gezicht wel het zelfde. Gelukkig maar anders is het echt een gepuzzel. De delen in je gezicht die je highlight zijn je neusbrug, kin, voorhoofd, jukbeenderen en je cupido boog(dit is het boogje bij je bovenste lippen). Om je ooglook af te maken kan je de highlighter ook gebruiken voor je wenkbrauw bot en binnenste ooghoeken.

Ovaal

Een ovaal gezicht heeft nauwelijks contouring nodig. Lucky you! Je kunt je jukbeenderen minimaal contouren zodat ze meer naar voren komen. Zo valt je highlighter ook goed op. Verder kun je de zijkanten van je neus contouren.

Hartvormig

Met een hartvormig gezicht heb je een breed voorhoofd en een smalle kin. Bij deze gezichtsvorm contour je de zijkanten van je wangen en voorhoofd. Ook kun je je neus weer contouren als je deze smaller wilt laten lijken.

Vierkant

Bij een vierkant gezicht is je kaaklijn net zo breed als je voorhoofd. Om je gezicht wat zachter over te laten komen kun jij je kaaklijn en je voorhoofd contouren. Hierdoor lijkt je gezicht minder hard.

Rond

Heb jij een rond gezicht? Dan is je gezicht net zo lang als dat het breed is. Om je gezicht wat langer te laten lijken en je kin kleiner kan jij je wangen, slaap en kaaklijn contouren. Zo wordt de aandacht in je gezicht meer gefocust op het midden.

Diamant

Wie wil er nou niet de gezichtsvorm hebben van een prachtige edelsteen. Bij een diamant vormig  gezicht zijn je wangen het breedste punt. Je wil graag je wangen wat slanker laten lijken. Dat kan door je wangen te contouren. Je kan voor meer effect een heel klein beetje op het puntje van je kin en voor hoofd doen. Zo lijkt je gezicht iets ronder.

Langwerpig

Een langwerpig gezicht wil je graag wat minder lang laten lijken. Het is dan belangrijk dat jij je gezicht bij je haargrens, kin en onder je cheeks contourt. Om de aandacht in het midden van je gezicht te houden kun jij je neusbrug en jukbeenderen contouren.

 

Met deze tips hou jij je make-up kwasten schoon
Je beauty blender schoonmaken: zo doe je dat.
> 5 manieren om je make-up tools ECHT schoon te krijgen.

PHOTO CREDITS: ALAMODE