Zo heb je altijd verzorgde oksels in de zomer!

Oksels zijn een bijzonder lastig gedeelte van je lichaam om bloedknap te houden en die behoeven ook een bijzondere verzorging. Lees hier hoe je ervoor zorgt dat je het daaronder altijd onder controle hebt!

1. Ontdoe ze van haar
Het is nou eenmaal een stuk hygiënischer is om je haren weg te halen, aangezien bacteriën zo minder de kans krijgen. Wist je trouwens dat je het beste ’s avonds je oksels kunt scheren na een goede scrub-beurt?

2. Draag ademende kleding
Zo kan ook de huid onder je oksels beter ademen en zorg je er gelijk voor dat je minder gaat zweten en dus minder stinken! Je kunt het best voor dunne kleding van natuurlijke materialen kiezen (bijvoorbeeld katoen).

3. Houd ze schoon
Dit klinkt misschien heel logisch maar als je eens een dag niet doucht, kun je wel gemakkelijk even een washandje er langs halen. Zo zorg je er toch voor dat ze schoon blijven en veeg je in no-time alle bacteriën en geurtjes weg.

4. Gebruik een verzorgende deo
Je kunt het beste kiezen voor een roller in plaats van een spray. Let bij het uitzoeken ook op of je een roller kiest met een verzorgende of herstellende werking, aangezien een scheermes toch wat beschadigingen in de huid aanricht. Gebruik een deo altijd op een schone huid, zodat je het aantal bacteriën niet extreem maximaliseert. 

5. Pamper die oksels
Waarschijnlijk ben jij (net zoals wij) iemand die tijdens het douchen even snel een scheermes langs de oksels haalt en klaar is kees. Logisch! Maar door ze eerst te scrubben (niet als je ze zeer kort geleden nog geschoren hebt, au!) en dan te scheren optimaliseer je het scheerresultaat. Als je er vervolgens dan ook nog eens voor het slapengaan een bodylotion op smeert, heb jij in een handomdraai okseltjes om van te dromen!