Zó hoef je dus nooit meer te retourneren

Jaaaa, eindelijk is het pakketje van Asos binnen (deze webshops kende jij trouwens ook nog niet). Zo blij als een kind in een snoepwinkel schuif je alles wat je aan het doen bent aan de kant en trek je meteen de nieuwe items aan. Want je gaat natuurlijk shinen in dat prachtige jurkje tijdens dat avondje stappen vrijdagavond. Maar helaas, te groot, te klein, gewoon niet mooi of het zit totaal niet lekker. En hup, daar gaat je jurkje weer op retour. Ben je daar ook helemaal klaar mee? Logisch, want als we ergens een hekel aan hebben… Daarom hebben wij dé tips voor jou geselecteerd waardoor retourneren verleden tijd wordt!

Check de maattabel goed
Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk verder shoppen, maar het is echt belangrijk om de productbeschrijving en de maattabel van het kledingstuk goed te bekijken. Er staat niet alleen of het artikel normaal valt, maar er staat ook gedetailleerde informatie over hoe het bijvoorbeeld is gesneden bij de taille. Meet jezelf op en schat in of het item bij je past! Zo voorkom je veel sneller een miskoop.

Laat de styling je niet afleiden
Laten we even eerlijk zijn dat (iets te) slanke model kan bijna alles hebben en daar kunnen we op zich best doorheen kijken, maar let ook zeker op eens op de styling. Wist je namelijk dat dit ook heel erg afleidt? Die knappe blouse ziet er natuurlijk onweerstaanbaar uit op dat stoere leren rokje, maar het is belangrijk dat je naar het item als een ‘los’ item kijkt. Kun je het combineren met de kleding die je al in je kast hebt hangen? En het riempje dat jurkje zo leuk maakt, krijg je die er wel bij als je het jurkje koopt? Daar moet je goed op letten!

Google extra foto’s van het item
Google de naam en het merk van het product om meerdere foto’s van het item te zien. Er zijn ontelbaar veel bloggers op het wereldwijde web te vinden, dus dikke kans dat iemand het al heeft gekocht en er een foto van het item online staat. Zo krijg je er een realistischer beeld van. Kost je tijd én (retour)geld! Daar doen we het voor, toch?

Stoffen vergelijken
Vergelijk de stof van het item dat je wilt kopen met de kleding die je al in je kast hebt hangen. De stof van een item is vaak het allerbelangrijkst. Is jouw favo spijkerbroek helemaal ‘op’ en verkopen ze ‘m niet meer? Niet getreurd, kijk van welke stoffen de jeans is gemaakt en zoek jeans waarin dezelfde (of soortgelijke) stoffen zijn verwerkt. Oh en ben je nog op zoek naar een jeans voor dit najaar? Dit zijn dé jeanstrends!

Meer lezen?
Bekijk dan hier dé meest fashionable films op Netflix!
Zo vind je tijdens het online shoppen precies wat je zoekt
Zo bereken je jouw confectiemaat