Zo voorkom je online shopteleurstellingen

We’ve all been there. Je hebt een item online geshopt en je kan niet wachten totdat het binnen is. Zodra het pakketje bezorgd is trek je het item meteen aan, maar soms is het dan een enorme teleurstelling.. Is dit echt wat je besteld hebt? Met onze tips voorkom je voortaan die teleurstellingen. Bekijk de online shopping hacks hieronder.

Kijk naar de matentabel

De meeste webwinkels hebben wel een matentabel die je perfect kan laten zien of een kledingstuk de goede pasvorm heeft voor jou. Of je nu een broek, een jurk of een shirtje besteld, deze matentabel kan altijd van pas komen. Waarschijnlijk ga je er meestal vanuit dat jouw maat die je eigenlijk altijd besteld in dit geval ook wel goed zal zitten, maar dit valt nog wel eens tegen. Meet je maten, schrijf ze op en bewaar ze. Die kun je vanaf nu altijd gebruiken voor je aankopen.

Reviews checken

Mocht de website geen matentabel hebben, zijn er ook nog andere manieren om er achter te komen of het item goed zal passen. Check dan even of er staat aangegeven wat de maat van het kledingstuk is dat het model draagt, zo kan je ook al een redelijk goede inschatting doen. En als dit ook niet aangegeven staat, dan kan je altijd nog even kijken of er reviews bij het item staan. Als het item heel anders uitvalt staat dit vaak ook wel bij de reviews van mensen die het item al eerder kochten.

Retourgarantie

Check áltijd hoe het zit met de voorwaarden van het retourneren op de website voordat je iets besteld, voor het geval dat je toch niet blij bent met het bestelde item. Gelukkig krijgen de meeste webshops steeds betere voorwaarden wat het retourneren betreft. Tegenwoordig kan je bij veel webshops zelfs gratis retourneren, maar helaas nog niet overal. En het zou jammer zijn als je eens een leuke tee in de sale koopt en de kosten om te retourneren bijna net zo hoog uitvallen als de prijs van het shirtje zelf.

Koop bij betrouwbare sites

Koop alleen je kleding bij een website als je van tenminste één bekende weet dat het een betrouwbare site is, als je er zelf nog nooit eerder iets besteld hebt. Mocht je toch niemand kennen in je directe omgeving die er eerder iets besteld heeft, doe dan goed research op internet naar deze site. Dan vind je het meestal ook wel. En zo niet, dan kan je het item waarschijnlijk het best uit je hoofd zetten. Hier hebben we nog 8 andere tips die online shoppen leuker maakt.

Heb je het echt nodig?

Op het internet heb je alles bij elkaar staan in één overzicht en dat maakt het vaak nog verleidelijker om veel dingen te kopen. Als je al je bestellingen thuis binnen hebt, vind je misschien dat je toch een klein beetje impulsief bezig geweest bent. En als je alles in je kast wilt hangen kom je er achter dat er wel heel weinig ruimte meer over is. Ga bij jezelf na of je het echt nodig hebt, en of het ook past bij items die je al hebt. Met deze tips maak je weer nieuwe kledingcombinaties en kijk je voortaan kritischer naar het gene wat je wilt kopen.

Nu we het toch over shoppen hebben, dit zijn leuke trends waar je op kan letten:
Deze trend zie je tegenwoordig echt OVERAL

5 grootste sieradentrends van dit najaar, we love!
Een trui in deze kleur mag deze herfst niet in je kast ontbreken