Zo kan je die foundation weggooien!

Een mooie egale huid zonder oneffenheden staat bij (bijna) iedereen bovenaan het beauty-verlanglijstje. Foundation kun je gebruiken om de huid wat egaler te laten lijken maar helaas blijf je onzuiverheden vaak wel zien. We geven je 9 tips om die flawless skin te krijgen zodat je bye bye foundation kunt zeggen!

1. Laat je huid meten door een professional
Gedurende het jaar verandert de conditie van je huid. Je huid zal anders aanvoelen in de zomer dan in de winter. Vooral tijdens de seizoenswisselingen is het van belang je huid te laten meten. Een hannah huidcoach kan precies meten wat de conditie van jouw huid is je een passend advies geven.

2. Vergeet nooit in de avond je make-up te verwijderen
Het is belangrijk om je huid iedere ochtend en avond goed te reinigen. Als je huid niet schoon is, is ze minder goed in staat werkstoffen uit je favoriete producten op te nemen.

3. Ultieme verwennerij
Voor een zachte en egale huid is het aan te raden haar regelmatig te verwennen met een peeling. Het verhoogt het vasthoudend vermogen in de huid, werkt celvernieuwend én egaliserend!

hannahskinpeeling

hannah Enzymatic Skin Peeling 40ml/€31,50

4. Slaap!
Voldoende nachtrust en een mooie huid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens je schoonheidsslaap herstellen je huidcellen zich actiever dan overdag. Er wordt ook meer collageen aangemaakt dat zorgt voor een stevige en gladde huid. Dus ga voor die flawless skin, op tijd je bed maar in!

5. Een gezonde voeding
Vooral suikers kunnen zorgen voor onzuiverheden en dat wil je natuurlijk niet. Het aanvullen van je dagelijkse voeding met goede vetten uit bijvoorbeeld avocado’s, noten en vette vis is ook zeker aan te raden. Je huid heeft deze bouwstenen die je via je voeding levert nodig om vet aan te maken. Dit vet helpt om vuil, bacteriën, virussen en andere schadelijke invloeden buiten te houden en gaat het verlies van vocht uit de huid tegen.

6. In de klei
Plan minimaal eens per maand een momentje van rust voor jezelf en verwen je huid met een kleimasker. De hannah Cleansing Clay is geschikt voor iedere huid die behoefte heeft aan een regelmatige dieptereiniging, maar met name voor de onzuivere en/of vettere huid en vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen ook zeer geschikt voor een gevoelige en zelfs een geïrriteerde huid.

hannahcleansingclay

hannah Cleansing Clay 40ml/€31,50

7. Blijven hydrateren
Een droge huid produceert te weinig huidvet en is een spreekwoordelijke ‘schietschijf’ voor het verkrijgen van allerlei huidaandoeningen. Daarom moet je je huid goed hydrateren. Een vochtarme huid bindt namelijk geen vetten. Deze neemt alleen het broodnodige vocht op en laat de vetten met de voedingsstoffen achterwege. Door het gebruik van een hydraterende spray voor je een crème aanbrengt, wordt de dorst van zelfs de meest vochtarme huid direct gelest en zal je crème beter worden opgenomen en heb je zelfs minder crème nodig!

hannahvitamincomplex

hannah Vitamin Complex 50ml/€33,50

8. De juiste crème
Om die flawless skin te krijgen is het van belang dat je een crème gebruikt die is afgestemd op de behoefte van jouw huid. Door je huid regelmatig door een huidcoach te laten meten en je te laten adviseren weet je waar jouw huid behoefte aan heeft en welke crème je het beste kunt gebruiken.

9. De vervanger voor je foundation
Wil je geen make-up gebruiken maar toch die prachtige en egale huid? De Touch of Silk biedt de oplossing! Het verbetert je teint direct zonder een vetspoortje achter te laten. Het bevat een hoge concentratie vitamine A, C en E en een basis van hoogwaardige siliconenolie. Het vult kleine oneffenheden onmiddellijk op en laat de teint mooi egaal en gematteerd achter. Mocht je toch foundation willen gebruiken, dan is de Touch of Silk de meest effectieve buffer tussen jouw huid en de foundation!

hannahtouchofsilk

hannah Touch of Silk 30ml/€49,-

 

Kijk voor meer informatie en een huidcoach bij jou in de buurt op www.hannah.nl.

Meer lezen over huidverzorging?
Met deze tips maak jij je huid winterproof
Waarom we allemaal het verkeerde idee hebben over anti-ageing
Gezichtscrèmes: heb je ze allemaal wel nodig?