Zo kan je het beste je haren wassen als je last hebt van vet haar

Het blijft een struggle: vet haar. Je hebt je haar gisteren nog gewassen en het begint nu alweer wat vettig te worden aan de bovenkant. Maar jij hebt vanavond een feestje -en dus geen tijd- om je haar te wassen. Droogshampoo is een goede tijdelijke oplossing, maar hoe voorkom je nou vet haar?

Zo voorkom je vet haar

Als je vet haar hebt is het handig om je haar op een andere manier te wassen, zodat je hoofdhuid minder snel vet wordt en de onderkant juist niet te droog. En daar heb je meer dan alleen shampoo voor nodig…

Ten eerste is het zo dat hoe meer je je haar wast hoe sneller het vet wordt. Dus wanneer je elke dag je haar wast is het misschien verstandig om het langzaam af te bouwen. In het begin best lastig, maar daarvoor is droogshampoo echt een life saver. Je zult snel merken dat je haar gewend raakt aan het minder wassen en zo ook minder snel vet wordt. Maar omdat de aanzet en de punten zo van elkaar verschillen zou je het eigenlijk met twee verschillende shampoos moeten wassen.Vaak zorgt shampoo er juist voor dat je punten erg droog worden. Zo blijf je niet langer met vet haar rond lopen én veranderen je punten niet in stro. Dus sla die verschillende shampoos maar alvast in!