Zo kies je de juiste foundation voor jouw gezicht

Foundation is een fijn product om je huidskleur mooi egaal te krijgen. Toch is het vaak lastig om de juiste kleur te vinden. De één is net te donker en de ander is zo licht dat je wel ziek lijkt. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Gelukkig zijn er wat trucjes om erachter te komen welke kleur foundation het beste bij jouw gezicht past. Zo vind je dé foundation voor jouw gezicht!

Er zijn drie soorten foundation die allemaal een ander resultaat opleveren. Vraag jezelf eerst af wat je wil bereiken met je foundation.

  • Transparante foundation, een BB/CC cream of gekleurde dagcrème: Deze zijn handig als je huid al mooi is van zichzelf. Je hoeft er weinig aan te doen.
  • Half dekkende foundation: Deze gebruik je om de huid egaler te maken.
  • Dekkende foundation: Deze is het zwaarst en maakt je huid lichter of juist donkerder.

Foundationkleuren zijn onderverdeeld in warme en koele tinten, maar je hebt ook een neutrale kleurgroep. Een koele kleur heeft altijd een roze ondertoon terwijl een warme kleur altijd een gele ondertoon heeft. Als je een lichte huid hebt, kun je beter kiezen voor een foundation met een roze ondertoon. Is je huidkleur donkerder? Kies dan voor een gele ondertoon. De neutrale kleurgroep (vaak aangegeven met nr. 6) past vrijwel bij iedereen. Deze kleur neigt meer naar beige.

Om te bepalen welke kleur het beste bij jou past, is testen toch de beste oplossing. Ga naar de winkel en kijk welke kleur jou het meeste aanspreekt. Kies er drie uit en test ze op je wang in de buurt van je kaaklijn. Test nooit op je hand of arm aangezien deze vaker donkerder zijn dan je gezicht. Zet een streep op je wang en klop het zachtjes op je huid.

Let wel op dat het licht in de meeste make-up stores prachtig is, maar dat is ook meteen je grootste valkuil en de reden waarom je waarschijnlijk meer dan eens met de verkeerde kleur foundation bent thuis gekomen. Stap daarom altijd even naar buiten om te kijken hoe de kleur in daglicht is.

Kom je toch thuis met een iets te donkere foundation, maar is de ondertoon wel goed? Geen paniek! Er is namelijk een makkelijke oplossing voor dit probleem: MAC Face & Body foundation White. Dit is witte foundation die je met andere (dunne) foundations kunt mengen om de gewenste kleur te krijgen. Ideaal!

READ NEXT:
Met deze tips blijft je foundation de hele dag perfect zitten!
De beste foundation tip voor een mooie glow

PHOTO CREDITS: RANDOMMODELS