Zo knijp je dus die pukkel uit

We willen het liefst allemaal een gaaf huidje maar helaas gaat dat niet altijd. Soms komt er zo’n klein monster opzetten. En als er één ding is waar we met z’n allen een gruwelijke hekel aan hebben, is dat het wel. We hate them! 

Hoe vaak er ook wordt gezegd dat we er niet aan mogen zitten, elimineren we het monster het liefst meteen. En knijpen we het hoppa uit. Iedereen doet dit. Ja, dit doe jij ook, we weten dat jij dit ook doet! Maar of dit ook altijd het gewenste effect heeft? Even zo snel een pukkeltje weg knijpen en achter blijven met een rode vlek, wondje of meer pukkeltjes… mhh niet echt fijn!

Zo knijp je die pukkel ‘goed’ uit

Lekker fris is het niet maar toch gaan we het uitleggen. Dus hier komt het: een pukkel uitknijpen the right way! Wat je in ieder geval moet onthouden is: alleen knijpen als er een witte kop op zit. Zit deze er nog niet op, dan moet je er écht van afblijven. Als je er dan in gaat knijpen zal de pukkel niet weggaan maar zal deze alleen maar erger worden en de bacterie onderhuids verspreiden, wat meer pukkeltje veroorzaakt. En dat moeten we niet hé!

1. Reinigen

Een pukkel dus alleen wegknijpen als deze een witte kop heeft en echt alleen dan! Reinig je handen en gezicht grondig voordat je begint met knijpen, wanneer je het gezicht reinigt met warm water maakt dit het uitknijpen makkelijker, omdat de poriën open gaan staan. Je zou de pukkel ook kunnen ontsmetten met een beetje alcohol.

2. Tissue

Je knijpt je pukkel nooit uit met je blote vingers, bindt om beide vingers een tissue. En gebruik nooit je nagels.

3. Knijpen

Het knijpen kan beginnen. Plaats je vingers niet right on the spot. Het is logisch om je vingers zo dicht mogelijk bij de spot te willen plaatsen, maar dit zorgt ervoor dat de pukkel wordt plat geduwd en de bacteriën zich onderhuids gaan verspreiden. Je wil je vingers dus zo positioneren dat je de hele zwelling meepakt. Duw je vingers voorzichtig naar beneden zover mogelijk onder de plek om vervolgens deze omhoog te kunnen duwen.

Als het nodig is tussendoor het pus weg te halen, doe dit dan met een wattenstaafje. Wanneer het wit weg is en de huid roze kleurt STOP. Als je bloedt ziet is het al te laat, maar STOP meteen.

4. Verzorgen

Gebruik een reinigsproduct om de plek schoon te maken. Smeer vervolgens geen crème op de plek die de huid kan uitdrogen maar gebruik bijvoorbeeld een olie en masseer dit rondom de plek in. En voilà, monster is weg gewerkt.

Schrik van je leven als je in de spiegel kijkt, herkenbaar?
> Dit zegt de plek van een puistje over je gezondheid

Is dit de boosdoener?
> Zo kom je erachter of je make-up zorgt voor puistjes

Zo kom je er vanaf!
Een pukkel na je twintigste?

PHOTO CREDITS CUSHY SPA // CC BY