Zo kom je binnen een week in shape voor je vakantie

In januari had jij vast weer als goede voornemen om te gaan sporten. Uiteindelijk besloot je in maart echt te beginnen, maar zodra de eerste lentedagen tevoorschijn kwamen zat jij weer op het terras bitterballen te eten en wijntjes te drinken. Herkenbaar?

Niet gek. Maar wel even wat minder omdat je volgende week op vakantie gaat. Nog even lekker in je vel komen voordat je het strand op gaat? Met deze tips loop jij volgende week trots in je nieuwste badpak.

1. Stop met zout en suiker

Helemaal uitsluiten is echt heel lastig en dat fix je echt niet in een week. Maar je kan echt wel een weekje de chips en chocola laten liggen. Wij weten zeker dat je dat dubbel en dwars gaat goedmaken als je op vakantie bent.

2. Haal je koelkast leeg

Als er altijd iets in je koelkast ligt, ben je snel geneigd om te gaan snacken. Zorg ervoor dat je alles opmaakt en vooral geen nieuwe snacks meer gaat shoppen. Ook fijn dat je niets meer in je koelkast hebt liggen dat over datum kan gaan als je op vakantie bent, geen fijn ‘welkom thuis’-gevoel.

3. WATER

Drink water. Doe je dat al? Drink dan nog meer. Water is een magisch drankje dat ervoor zorgt dat alle afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. En dat kan niet snel genoeg gaan wat ons betreft.

4. Even geen alcohol

Dit wil je niet horen, dat weten we. Maar even de drankjes laten staan, een klein weekje. Ook dit haal je binnen no time in als je op vakantie bent.

5. Rondjes rennen

Beweeg iedere dag een beetje. Ga niet als een gek iedere dag uitgebreide work-outs doen in de sportschool, want de kans dat je hierdoor een blessure krijgt is groot. Loop na het eten een rondje. Ga een stukje hardlopen, fietsen of touwtje springen. Zo krijgt je lichaam meer energie.

6. Nu. even. niet.

Vanavond een borreltje? Uiteten met vriendinnen? Nu even niet. Probeer jezelf te onthouden van alle leuke uitjes. Zo raak je niet in de verleiding om toch een borrel te drinken of ongezond te eten. En bespaar je ook nog eens geld voor een heerlijke shopsessie tijdens je vakantie.

7. Slaap

Ga op tijd naar bed voor je schoonheidsslaapje. Slaap zorgt ervoor dat je hele lichaam weer even oplaadt, nieuwe energie en ja, ook vet verbrandt. Lees hier hoe je kan afvallen terwijl je slaapt!