Zo kom je er dus PRECIES achter welke bh-maat je nodig hebt

Er is bijna niets zo moeilijk als de perfecte bh vinden. Zelfs een perfect zittende jeans heb je sneller gevonden, terwijl dat dus ook vaak al een mission impossible lijkt te zijn (zo vind je een jeans voor mooie billen). Voor deze struggle is nu iets geniaals bedacht: de bra-size calculator. Met deze calculator kom je er super easy achter wat jouw precieze bh maat is. Zo koop je dus nooit meer de verkeerde bh. Wij vertellen je stap voor stap hoe je jouw maat vindt!

1. Pak een goede bh

De beste manier om je bh-maat op te meten is door een goede bh te pakken. Niet één met vulling erin of met heel veel details eraan. Gewoon een simpele bh.

2. Pak een meetlint en ga voor de spiegel staan

Als je voor de spiegel staat, kun je het meetlint stevig om je ribbenkast wikkelen. Doe dit ongeveer rond je bh-band. Wikkel het meetlint parallel aan de vloer en rond het getal naar boven op een even getal af. Dit helpt bij het bepalen van de grootte van de bh-band. Schrijf dit getal op zodat je dit niet vergeet.

3. De cupmaat meten

Bij stap 3 gaan we de cupmaat opmeten. Dit doe je door met het meetlint precies op het puntje van je borsten (je tepels) te leggen. Zorg weer dat je het meetlint parallel aan de vloer om je borsten wikkelt. Rond het getal wat daaruit komt weer naar boven af.

4. De cupmaat berekenen

Nu we deze twee metingen hebben gedaan, kunnen we een berekening maken. Dit doe je door het getal wat je hebt gemeten rond om de ribbenkast van het getal dat je hebt gemeten rond om de borsten af te trekken. Dus bijvoorbeeld: Als je ribbenkast 86 cm is en de omtrek rond om je borsten 96 is, dan doe je 96 – 86 = 10. Met het getal dat daar uit komt kun je vervolgens je cupmaat bepalen door middel van dit schema:

1 = A
4 = B
7 = C
10 = D
13 = DD/E
16 = F

TIP: Elke bh zit weer anders. De cupmaat die je nu berekend hebt is dus een startpunt. Het is daarom goed om een bh altijd te passen!

Shop je ook graag lingerie setjes?
> 5 lingerie regels die iedere vrouw zou moeten weten

Draag je graag comfortabele outfits?
Dit is de meest sexy maar toch comfortabele look

SCIENCE SAYS:
Deze 6 items maken jou aantrekkelijker!

PHOTOCREDITS : JOSEFINE HJ