Met deze tips vind je altijd de perfecte BH!

Shoppen doen we met veel plezier! Het vinden van de perfecte BH is alleen best een uitdaging. Zoals je waarschijnlijk al wel weet: maar liefst één op de drie vrouwen draagt de verkeerde maat! Een shocking en frustrerend feitje waar wij graag verandering in brengen…

Wanneer je de juiste BH hebt gevonden, zul je je slanker, comfortabeler, sexier én zelfverzekerder voelen! Niets (NIETS!) is sexier dan een zelfverzekerde vrouw, toch? En ladies, het is allemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Met deze tips vind je altijd de perfecte BH (en wordt het misschien zelfs leuk om op BH-jacht te gaan…).

1. Ga naar een lingeriewinkel

Bijna iedere lingeriewinkel is voorzien van professionele fitters, mensen die je helpen bij het vinden van de juiste (cup)maat. Denk je dat je geen advies nodig hebt, omdat je al met de juiste maat rondloopt? Waarschijnlijk fout gedacht! Per merk en vorm kunnen je maten enorm verschillen. En geloof ons: zij hebben er verstand van. Bedenk goed: BH’s zijn net als schoenen. Niet alles zit hetzelfde en je moet ze dus écht eerst gepast hebben om te kijken of het lekker zit.

2. Opmeten

Je kunt je maat zelf opmeten, maar het is handiger om dit door een professional te laten doen. Wil je toch een indicatie krijgen? Doe dan het volgende: ga rechtop en relaxt staan. Meet met een meetlint net onder je borsten de omtrek van je borstkas. Kom je op een even aantal cm? Tel hier dan 4 cm bij op. Kom je op een oneven aantal uit? Tel er dan 5 cm bij op (indien nodig afronden). Vervolgens meet je je cupmaat op door met een meetlint over je borsten (dus over je tepel) te meten. Trek het lint niet te strak! Stel: de omtrek onder je borsten is 75 cm en de omtrek over je borsten is 78 cm. Trek deze dan van elkaar af: 78 – 75 = 3. 0 = AA, 1 = A, 2 = B, etc. Jij draagt dan in dit geval maat 75C.

3. Zit het lekker?

Oké, een professional heeft jouw cupmaat opgemeten. Nu is het tijd om te kijken of die BH écht goed en lekker zit! Dit is afhankelijk van het merk en de vorm van de BH. Wat moet je doen? Kijk ten eerste of de cups zacht zijn en of er geen rimpels of deuken in zitten. Kijk vervolgens in de spiegel of de achterkant mooi op het midden van je rug steunt (en dus niet omhoog wordt getrokken!). Tot slot moeten er met gemak één of twee vingers tussen de band van je BH passen.

4. Passen op het laatste haakje

Het passen van een BH moet je altijd op het buitenste (laatste) haakje doen. Wanneer je BH een beetje uitrekt (wat sowieso gaat gebeuren), kun je ‘m altijd nog strakker doen. Pas je ‘m op het strakste haakje? Dan kun je ‘m niet nog strakker doen wanneer hij uitrekt en zit je BH gelijk niet meer lekker…

5. Draag een strak t-shirt

Draag tijdens het passen altijd een strak shirt. Dit is de enige manier om te zien of die BH écht goed (onder je kleding) aansluit.

6. Uitproberen!

Wees niet bang om verschillende soorten BH’s te passen. Iedere BH geeft weer een andere effect en voelt anders aan. Dit is de enige manier om uit te proberen welk model écht bij jou past. Extra tip: ga niet nog even op BH-jacht als je over 10 minuten een afspraak hebt. Neem de tijd!

7. De ultieme truc

 

Nadat je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, rest je nog één truc (de ultieme truc): gooi je armen omhoog en kijk of je BH niet mee schuift. Gebeurt dit wel? Doe dan je bandjes wat losser en kijk of de band iets te strak of juist te los zit. Werkt dit niet? Dan heb je alsnog een andere maat nodig!

8. Categorie sport-BH’s

Veel vrouwen dragen een sport-BH als vervanging van de normale BH. Foei! Ook al zit het lekker, dit is absoluut niet goed voor de stevigheid van je borsten. Bovendien is het materiaal speciaal voor het sporten gemaakt (en dus niet voor dagelijks gebruik).

9. Zelf maken

Guess what? De perfecte BH maak je gewoon zelf. Je hebt ‘m waarschijnlijk al in de kast, je moet er alleen nog wat mee doen… Kijk hier wat dat is!