Zo kom je erachter welke gezichtsvorm je hebt

We hebben al vaak artikelen geplaatst over je gezichtsvorm zoals welke zonnebril het beste bij je past en welk kapsel jou het beste staat. Maar daar kan je niet veel mee, als je niet weet wat voor vorm jouw gezicht eigenlijk heeft. Het maakt ons niet uit hoe lang we in de spiegel kijken, wij zien geen diamanten, hartjes of vierkanten. Hoe je er achter komt? Wij leggen het uit! 

Vierkant

Als de zijkanten van je gezicht recht zijn en je kaaklijn is licht gebogen heb je een vierkant gezicht. Je gezicht is bijna net zo breed als dat het lang is. Je gezicht is van boven naar beneden ongeveer net zo breed als van je ene kaak naar de andere kaak. Angelina Jolie, Cameron Diaz en Sandra Bullock hebben ook een vierkant gezicht.

Rond

Een rond gezicht is hetzelfde als een vierkant gezicht, maar dan met meer rondingen. Je kin is rond en je jukbeenderen zijn het breedste gedeelte van je gezicht. Jouw gezicht is te vergelijken met Elizabeth Olsen, Jennifer Goodwin en Jennifer Lawrence.

 

Hart

Is jouw kin spits/puntig? Is je voorhoofd het wijdste deel van jouw gezicht? Dan heb jij een hartvormig gezicht. Sommige hebben nog een inham qua haar, heb je dit niet dan kan je het ook een driehoek noemen (die onderste boven staat). Qua celebrities kan je jouw gezicht vergelijken met Chloë Grace Moretz, Reese Witherspoon en Sarah Hyland.

Diamant

Als jij in de spiegel kijkt en je haarlijn, kaken en kin zou omlijn, zie jij een diamant. Je hebt hoge jukbeenderen en een puntige kin. Het grote verschil met een hartvormig gezicht is de haarlijn. Als je haarlijn smaller is, heb je een diamantvormig gezicht. Je kan jezelf vergelijken met Ashley Green en Vanessa Hudgens.

 

Rechthoek

De rechthoek verschilt niet veel van de vierkant. De rechthoek is vooral langer dan dat je gezicht breed is. Je voorhoofd, wangen en kaaklijn hebben dezelfde breedte en lengte. Alleen jouw kin is wat spitser. Meestal hebben mensen met een rechthoekig gezicht een hoog voorhoofd. Je kan jouw gezicht vergelijken met Alexa Chung, Joan Smalls en Sarah Jessica Parker.

Ovaal

Heb jij een voorhoofd dat net iets smaller is dan jouw ronde kin? Dan heb jij een ovaal gezicht. Je kan jouw hoofdvorm vergelijken met een rechthoek, maar jij hebt meer rondingen in het gezicht. Jouw gezichtsvorm wordt gezien als de ‘ideale’ gezichtsvorm omdat deze alles kan hebben. Je kan jouw gezichtsvorm vergelijken met Blake Lively, Kerry Washington en Olivia Munn.

Ok, good to know. Maar wat kan je met deze wijsheid?

Check het hier:
Het perfecte kapsel voor jouw gezichtsvorm
Deze zonnebril past bij jouw gezichtsvorm
De perfecte make-up voor jouw gezichtsvorm