Zo kom je van die lippenbalsem-verslaving af

Heb je altijd standaard een lippenbalsem in je tas zitten en ga je never nooit de deur uit zonder? Je smeert je lippen de hele dag door in met een royale laag (ook al zijn ze nog zacht en niet droog). Misschien heb je wel last van een lippenbalsem-verslaving… Wil je ervan af komen? Wij vertellen je hoe je het doet.

Nadelen

Lippenbalsem kan, als je het echt veel gebruikt, ook nadelige gevolgen hebben en het kan zelfs averechts werken. Volgens huidartsen kunnen exfolianten en emolianten die in lippenbalsem zitten je lippen, bij veel gebruik, irriteren. Dan krijg je juist geïrriteerde lippen en werkt de lippenbalsem juist tegen! Dat willen we dus echt niet.

Zo kom je ervan af

Lippenbalsem bevat echter geen verslavende stoffen. Het wordt meer gezien als een dwangneurose als je niet kan stoppen met het gebruik ervan. Je verslaving is psychisch. Wil je ervan af komen? Neem je lippenbalsem voortaan dan gewoon niet meer mee in je tas als je ergens heen gaat en leg hem thuis ook op een plek waar je niet snel bij komt. Na een tijdje zal je er steeds meer mee kunnen dealen dat je niet constant kan smeren.

En geloof ons, je zal blij zijn als je je niet meer gedwongen voelt. Je lippen zullen er waarschijnlijk zelfs nog mooier van worden! Ze hebben namelijk maar weinig tot geen verzorging nodig omdat je lichaam dit van nature regelt. Tenzij je de sneeuw of zon in gaat, zorg dan dat je je lippen goed beschermt met SPF. Shop onze favoriet hieronder.

Wil je vollere lippen faken?
> Zo krijg je vollere lippen zonder fillers

Beauty fact:
Deze kleur lippenstift vinden mannen het mooist

Draag je vaak rode lippenstift?
Zo verwijder je die rode lippenstift helemaal van je lippen