Zo kom je voorgoed van babyhaartjes af

Letterlijk iedereen heeft er wel eens last van: babyhaartjes. De een helaas iets erger dan de ander. En vaak als je je haar stijlt wordt het probleem nog net iets erger. Die verschrikkelijke babyhaartjes komen altijd op de verkeerde momenten tevoorschijn. Het temmen van deze haartjes is nog een hele klus op zich. Tot nu toe was het ons nog niet eerder gelukt om ze weg te werken en wij zullen vast niet de enige zijn. Daarom hebben we een stappenplan voor iedereen die struggles met zijn babyhaartjes heeft. Ben je klaar met de vraag waarom je antennes uitstaan? Vanaf nu zijn ze weg. For once and for all!

Niet knippen

Dit is wat er als eerst in je op komt: gewoon de schaar pakken en de vervelende haartjes eraf knippen. Maar doe dit NIET! De haartjes groeien terug en dan gaan ze alleen nog maar meer opvallen. Omdat ze dan een stuk korter zijn, zullen ze vaak gaan krullen. Je kunt het best ze gewoon mee laten groeien met de rest van je haar. Je kan ze wel verbergen:

1. Maak de babyhaartjes nat

Je gaat eerst je babyhaartjes goed nat maken. Hierdoor kan je ze veel beter stylen. Je hoeft je haar niet steeds weer te wassen als je je babyhaartjes nat wilt maken, je kan je haar gewoon met je handen nat maken. Zorg ervoor dat de haartjes vanaf de wortel tot de punt goed nat zijn.

2. Heat it up

Wanneer je babyhaartjes nat zijn, houd je ze vast tegen je hoofd aan met je wijs- en middelvinger. Je gaat de babyharen nu drogen. Houd de babyharen 1 of 2 centimeter van je hoofd vandaan en maak ze droog in drie seconden met een föhn. Daarna zet je je föhn op de koude stand en föhn je de babyharen ook drie seconden. Wanneer je wisselt tussen de warme en de koude stand van je föhn, zal dit er voor zorgen dat je babyharen minder snel verbranden. Babyhaartjes die aan de voorkant van je hoofd zitten drogen erg snel, let hier extra op.

3. De babyhaartjes temmer

En wat is nou die echte babyhaartjes temmer? Dat is gewoon je tandenborstel! Pak een oude tandenborstel die je niet meer gebruikt. Spray je babyhaartjes in met een medium tot sterke haarlak. Borstel de haartjes dan langzaam langs de haarlijn op de goede plek. Wanneer je geen oude tandenborstel hebt, kan je ook een tissue gebruiken. Spray de tissue in met een beetje haarlak en veeg het tegen je haarlijn in over de babyhaartjes. Geen fan van haarlak? Dan kan je ook een styling crème gebruiken. Je kan zo’n haarcrème aanbrengen met je vingertoppen of met de tandenborstel. Et voilà! Je babyhaartjes zullen nu goed op zijn plek blijven zitten en je haar ziet er nog perfecter uit.

Hoe is het gesteld met de rest van jouw lokken?
Zo vaak moet je je haar eigenlijk laten knippen

Nog meer tips en inspiratie voor je haar:
3x prachtig haar na een nacht slapen
Wil jij je natuurlijke haarkleur terug? Zo doe je het
Zo blijft je haar perfect zitten tijdens slecht weer