Zo krijg je nare geurtjes uit kleding!

Dat wassen niet zo goed is voor je kleding, wist je waarschijnlijk al. Maar na enkele keren dragen, is de frisse geur wel van je kleding af. Je jeans kun je het beste een nachtje in de vriezer leggen (lees er hier alles over!) maar wat doe je met je blazers, tops en oversized knitwear? Wij hebben een aantal hele simpele tips die ervoor zorgen dat alle nare geurtjes uit je kleding verdwijnen en je het wassen dus nog even uit kunt stellen!

Zo krijg je nare geurtjes uit kleding:

Zeep

Haal een blok zeep uit de verpakking en doe hier een stuk stof omheen (de stof knip je bijvoorbeeld van een oud kledingstuk af). Verpak het zeepje met de stof en gebruik eventueel een speldje om de stof vast te zetten. Het blok zeep zal haar aroma’s door je kledingkast verspreiden (en door de stof zal de geur ook echt blijven hangen).

Wodka

Van een beetje wodka kun je niet alleen goed dronken worden, het is ook ideaal tegen nare geurtjes in je kleding. Vul een verstuiver met wodka en water (1 deel wodka, 2 delen water) en spuit dit in een goed geventileerde ruimte over je kleding. De wodka is zo sterk dat het de bacteriën doodt die de geurtjes veroorzaken.

Linnen spray

Linnen spray is bedoeld om linnen, meubels en kleding lekkerder te laten ruiken. Je kunt zo’n spray kopen, maar je kunt ‘m beter zelf maken: vul een leeg flesje (met spray dop) met 15 druppels geurende olie en top dit af met water. Even goed schudden en sprayen maar!

Lavendel zakjes

Je kent ze vast wel: van die chemische zakjes die je bij je kleding in de winkel krijgt. Wij hebben een variant die veel lekkerder is! Je hebt nodig: gedroogde lavendel, tissues en een elastiekje. Leg de tissue vlak op tafel neer en doe er twee eetlepels gedroogde lavendel in. Pak het geheel in met de tissues en maak het vast met een elastiekje. Stop de zakjes op de plank van je kledingkast, in je koffer of tussen opgevouwen kleding.

P.S. En zo krijg je fantastisch, glanzend haar!