Zo krijg je nooit meer oorpijn tijdens het vliegen

Oorpijn tijdens het vliegen? Dat komt doordat de luchtdruk daalt met meer dan tien procent, dit is lager dan de luchtdruk die jij eigenlijk gewend bent. In je oor ontstaat een te hoge druk waardoor je trommelvliezen naar buiten bollen. Dit kan veel pijn doen en het is nooit een lekker begin van je vakantie! We hebben daarom speciaal voor jou tips hoe je van de oorpijn afkomt!

Eet kauwgom
Doordat je iets gaat eten of drinken kun je druk van je oren af halen. Zowel kauwbewegingen en het slikken tijdens het drinken zorgen ervoor dat het buisje tussen je middenoor en keelholte wordt opgerekt. Hierdoor kan de druk er sneller doorheen lopen en zul je minder last krijgen van je oor.

Neusdruppels
Gebruik neusdruppels of neusspray met Xylometazoline. Dit zorgt ervoor dat je neusslijmvlies slinks. Hierdoor komt er ook minder druk op je oren te staan en doen je over minder pijn.

Gapen
Gapen kan er ook voor zorgen dat je de buis van Eustachius oprekt. Door een aantal keer een geeuwende beweging te maken zou het goed kunnen dat je veel minder last gaat krijgen van je oren tijdens het vliegen.

Klaren
Oren klaren? Wat is dat? Dat is een handigheidje dat duikers en snorkellaars moeten doen om de druk op je oren weg te nemen. Knijp je neus goed dicht en slik. Als het goed is hoor je nu een soort klikkend geluid. Ook kun je met je neus dichtgeknepen doen alsof je gaat blazen, maar dan zonder je mond te openen. Het wil ook wel eens helpen als je tegen je hand aan blaast terwijl je je neus dichtgeknepen houdt. Let er hierbij wel op dat je niet te hard blaast: als je te veel kracht zet, kun je je oren juist kapot maken.

READ NEXT:
Hier kun je het beste gaan zitten als je last hebt van vliegangst