Zo krijg jij de sterkste nagels ooit

Mooie, sterke nagels zijn eigenlijk heel essentieel. Wil je er netjes uitzien? Dan bepalen je nagels hierin een hoop. Je kunt natuurlijk niet met afgebladderde nagellak aankomen op die belangrijke afspraak. Maar ook gescheurde of gebroken nagels zijn heel vervelend. Zo krijg je sterke nagels:

Weken in olie

Volgens de Universiteit van California is olijfolie een goede remedie voor breekbare nagels. Je kunt ook kokosolie, castorolie of een andere natuurlijke olie gebruiken. Giet wat olie in een kom en laat je nagels daar 10 minuten in weken. Sommige mensen vinden het prettig om de olie een beetje warm te maken. Je kunt ook wat citroensap toevoegen voor superwitte nagels!

Neem supplementen

Biotine is een vitamine B dat bekend staat om zijn nagel-versterkende eigenschappen. Het is niet alleen effectief voor mensen die een vitamine B tekort hebben, iedereen kan van de effecten profiteren. Ook kan biotine je haar sneller laten groeien.

Breng regelmatig nagelcrème aan

Zorg dat je een tube nagelcrème hebt liggen op je werkplek zodat je dit een paar keer per dag op je nagels kunt smeren.

Vermijd schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen zijn funest voor je nagels en te lang weken in water kan er ook voor zorgen dat ze zacht en breekbaar worden. Draag dus altijd handschoenen als je gaat schoonmaken of afwassen. En als je gaat badderen kun je je handen het beste buiten het water houden.

Drink genoeg water

Jezelf voldoende hydrateren is natuurlijk goed voor je hele lichaam. Zo ook je nagels. Probeer iedere dag zo’n acht glazen water te drinken.

Nagel verharder

Dit is een soort doorzichtige nagellak met verhardende eigenschappen. Hierdoor breken je nagels minder snel en groeien ze makkelijker. Iedere drogisterij verkoopt nagelverharders, maar wij op de redactie zijn fan van de nagelverharder van Herôme.

Perfect voor als je haast hebt
> Zo laat jij je nagellak veel sneller drogen

Eindelijk het antwoord
> Wat past het beste bij jouw nagels: gel of acryl?

Nooit meer je vingertoppen vol nagellak
> Zó lak je de nagels van je verkeerde hand