Zo krijg jij die lange wimpers die je altijd al hebt gewild

Wie kent het niet? De eeuwige zoektocht naar de juiste mascara. Elke keer neem je weer een ander mee om te proberen. Ze doen altijd wel hun werk maar het is nooit dat je denkt wauw. Nu zijn er natuurlijk verschillende formules, maar wist jij dat elke mascara borstel weer een andere functie heeft. Je hebt vast wel eens al die borstels gezien maar er nooit bij nagedacht. Net zoals met haar borstel is elke mascara borstel anders. De één zorgt voor volume en een andere weer voor meer krul.

Wij hebben voor jouw alle borstels even op een rijtje gezet. Bij elke borstel staat wat ze allemaal kunnen doen met je wimpers. Nu zul jij nooit meer de verkeerde meenemen. Ben jij opzoek naar een mascara voor mega lange wimpers? Klik dan hier. Als jij veel verschillende mascara’s hebt herken je het vast wel. Ze blijven soms zo lang liggen dat ze helemaal uitdrogen. Je wilt ze dan natuurlijk weggooien maar dat hoeft helemaal niet. Met deze tip kan je ze nog maanden gebruiken. 

Standaard plastic borstel
Dit is één van de klassiekers. Deze borstel zie je overal. Hij zorgt ervoor dat je wimpers meer volume krijgen en dat de haren mooi uit elkaar staan.

Traditionele borstel
Dit is eigenlijk de meest standaard mascara borstel. Hier begon het vroeger allemaal mee. De borstel met haren geeft je wimpers volume en laat het lijken alsof het veel voller is.

Kam
Als je van jezelf dunne en korte wimper haren hebt is een mascara borstel in de vorm van een kam de beste optie. Deze borstel pakt namelijk alle haren mee waardoor het voller lijkt. Hierdoor zullen je ogen er ook veel meer uitspringen.

Puntige borstel
Dit is de beste borstel als je meer lengte wilt creëren in je wimpers.  Je brengt de mascara eerst aan zoals je het normaal doet. Hierna gebruik je de punt van de borstel. Hiermee breng je nog een extra laagje aan waar door je wimpers nog langer lijken.

Gebogen borstel
Door de gebogen borstel druk jij je wimpers een beetje omhoog. Hierdoor krijg je meer krul in je wimpers. Je kan hier natuurlijk ook een wimper kruller voor gebruiken, maar wie vindt dat nog meer dood eng? Hebben jullie nooit de angst dat je wimpers afbreken?

Driehoekige borstel
Dit is niet een mascara borstel die je heel veel ziet, maar is wel een borstel die goed zijn werk doet. Met deze borstel geef jij je wimpers meer lengte. Dit komt omdat je hiermee makkelijk tot aan je waterlijn komt.

Balvormige borstel
Deze borstel zie je ook niet zo snel overal. Door de balvormige borstel kan je makkelijk bij de aller kleinste wimper haren. Zo krijg je een mooie volle wimpers.

Kegelvormige borstel
Doordat de borstel in een kegel vorm loopt kan je makkelijker bij de haren aan de binnenste en buitenkant van je oog. Hierdoor lijken je wimper haren langer maar ook voller.

Rechthoekige borstel
De rechthoekige borstel zorgt ervoor dat de haren goed uit elkaar komen te staan. Verder geeft de borstel veel meer volume en lengte in je wimpers.

Bubbel borstel
Deze borstel ziet er misschien gek uit maar als je krullen wil moet je hem zeker proberen. De borstel geeft verder geen volume of lengte wat wel jammer is.

Mini borstel
Deze miniatuur kleine borstel is perfect voor de onderwimpers. Om je look compleet te maken en wat dramatischer komt dit altijd wel van pas.

Skinny
Voor meer definitie in je wimpers kan je hier het beste mee werken. Voor als je van jezelf korte wimpers hebt. Met deze borstel bereik jij ze allemaal.

Jumbo
Deze dikke borstel heb je vroeger waarschijnlijk heel veel gebruikt. Dit is namelijk de borstel die bij de Maybelline volume express colossal  smokey eyes mascara zit. De mega mascara borstel geeft wimpers niet alleen volume en lengte, maar laat de haren ook dikker lijken.

Spiraalvormige borstel

Doordat de borstel in een spiraalvorm gedraaid is kan je hier makkelijk krul mee creëren. Verder geeft de borstel ook nog wat extra lengte aan je wimpers.

De zandloper
Doordat de borstel het figuur van een zandloper heeft krijg je echt het effect van nep wimpers. Het geeft jouw wimpers krul, volume en lengte. Alles in één dus.

 

Heb jij ze al gerpobeerd?
> De allerfijnste budget mascaras

Maak jij deze foouten ook?
> Mascara fouten die we ALLEMAAL maken

Ken jij ze al?
> Dit zijn de mascara hacks die je wil weten

 

PHOTO CREDITS: ANNIEERICSON