Zo overleven je planten het wél

Zodra jij een plant in huis haalt doe je eerst even een rondje op het internet: welke planten hebben niet veel aandacht nodig? Welke planten kunnen zelfs jouw verzorging overleven? Je komt al snel uit op een aantal vetplanten en wat cactussen. Maar zelfs deze krijg jij dood.

Laat de moed je niet in de schoenen zakken, koop een nieuwe planten en probeer het opnieuw. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Zo heb jij binnen no time lichtgroene vingers.

Stress

Als je een nieuwe plant gaat kopen, kies dan voor planten die nog moeten bloeien. Planten die al uitgebloeid zijn, zien er heel mooi uit maar hebben hun tijd al bijna gehad. Kies daarom voor planten die nog moeten bloeien. Zodra je een nieuwe plant hebt, is het belangrijk dat je deze meteen overpot en om de dag wat water geeft. Een plant heeft stress door de verhuizing en moet dus even ‘vertroetelt’ worden.

Voeding

De planten hebben niet alleen water nodig. Ook voeding is belangrijk. Je kan bij tuincentra plantenvoeding kopen. Voeg dit altijd toe aan de aarde als je nieuwe planten in huis haalt.

Voel de aarde

De planten die je hebt moeten meestal een keer in de week water krijgen. Voel altijd even aan de aarde van de plant. Als de aarde nog wat vochtig is hoef je geen water te geven. Is het droog? Pak dan even de gieter erbij en geef je plant water.

Kijk naar de bladeren

Aan de bladeren kan je goed zien of je plant te weinig of juist te veel water krijgt. Zijn de bladeren gelig en voelen ze zacht aan? Dan heeft je plant te veel water gekregen. Zijn de bladeren juist dor, bruin en hard? Dan heb je plant al een tijdje niets te drinken gehad.

Bijknippen

Als er dode bladeren aan je plant hangen, knip deze dan af. Dit kost de plant namelijk extra energie. Als je deze bladeren weghaalt, heeft je groene vriend niet zo veel water nodig.

 

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK