Zo style jij je bob!

Heb jij al een mooie bob laten knippen? Goed bezig! Een bob is namelijk dé trend en dat begrijpen we helemaal. (Wil jij ook je haar kort laten knippen? Denk hier dan even goed over na!). Het stylen van een bob kan soms best lastig zijn.. Je zag er waarschijnlijk prachtig uit met je luchtige bob (à la Emma Stone) toen je de kapper verliet. Maar toen je dit thuis probeerde leek je meer een verzopen katje? Wij hebben een handige tutorial voor je gevonden, zodat jij je gorgeous hairdo heel makkelijk zelf kunt stylen.

Stap 1

Als eerste ga je je haar voorbereiden. Je pakt een lichte mousse en brengt dit aan over je hele haar. Zorg ervoor dat de mousse goed verdeeld is (dit kun je ook met een borstel doen). Hierna föhn (dit is de meest gemaakte fout bij het föhnen) je je haar helemaal droog.

Stap 2

Nu ga je je haar verdelen in drie delen. Je pakt de bovenkant van je haar en zet dit vast met een speld. Vervolgens verdeel je het onderste haar in twee delen.

Stap 3 

Je kunt beginnen met het krullen van één kant. Pak smalle plukken en krul het haar naar binnen. Hetzelfde doe je bij de andere kant. (Je kunt er ook voor kiezen om één kant iets heftiger te krullen, dan de andere kant, voor een nonchalant effect. Dan verdeel je die kant in iets meer delen). Als laatste pak je het bovenste gedeelte, ook dit gedeelte krul je naar binnen. Bij het krullen is het belangrijk dat je de onderkant van je krullen er als het ware ”uittrekt”. Wanneer je de krultang eruit haalt, probeer ‘m dan recht naar beneden te trekken en de onderkant van de krul nog een beetje vast te houden in de krultang. Hierdoor krijg je speelse puntjes en dit geeft dat luchtige sassy effect aan je bob!

tutorial bob

Stap 4 

Nu begin je aan de finishing touch! Als eerst schudt je je haar even goed door elkaar, waardoor het lekker wild gaat zitten. Hierna kun je een beetje serum aanbrengen in je haar (niet te veel! anders gaat je slag eruit). Als laatste kun je nog wat haarlak in je haar spuiten zodat je slag goed blijven zitten en je bob lekker wild zit. Succes ladies!

bobstyle

P.S. Ook benieuwd naar een fresh spring make-up look? Kijk dan hier.

Source: The Beauty Department