Zo verlies je ontzettend snel die vakantiekilo’s

Ja ja, wij vinden dit een hele goede reden om nog een wijntje te doen. Die lange zomeravonden vragen er toch om? Vinden wij ook. Maar het is inmiddels herfst en nu zitten we met de gebakken peren. Vakantiekilo’s, ieder jaar weer. 

Onze tip! Maak je niet langer dik en ga aan de slag. Hoe eerder, hoe beter! 

1. Sporten
Ja, heel afgezaagd maar wel belangrijk. Ga weer eens naar de sportschool of ga hardlopen. Vraag of een van je vriendinnen met je meegaat, een stuk gezelliger. 

2. Ruim je koelkast op
Maak al het ongezonde eten wat je nog hebt liggen op. Pizza’s, ijsjes, kaasjes zorg dat deze ongezonde snacks opgaan. Haal je koelkast leeg, ruim hem op en vul de koelkast aan met gezonde snacks zoals groente en fruit. 

3. Veel water drinken
Als het in de zomer warm is, drinken we het liefst water. Liters! Probeer dit zolang mogelijk vol te houden, dus ook in de herfst. Water zuivert je lichaam en geeft het gevoel dat je vol zit. Hierdoor heb je minder snel honger, het klinkt allemaal zo makkelijk hè?

4. Stel een doel
Bepaal een doel voor jezelf. Wil je afvallen of wil je van die love handles afkomen? Wil je minderen alcohol? Een doel voor jezelf bepalen kan jou gemotiveerd houden en helpen nu echt eens te beginnen. 

5. Kom in actie
Begin meteen! Dat is misschien wel de belangrijkste tip die wij kunnen geven. Uitstellen heeft namelijk helemaal geen zin. Een goed begin, is het halve werk! 

 

READ NEXT:
> Dit is het slechtste moment om te eten
Van dit eten val je af!
Ongezonde dingen die eigenlijk best gezond zijn

Photo credit: lucianarose