Zo verzorg je jouw krullen

Ook gezegend met een mooie bos krullen? Lucky you! Het kan alleen best lastig zijn om je krullen goed te verzorgen. Krullend haar is van zichzelf vaak droger (als steil haar) en dat vraagt net even om een andere aanpak. Die knappe curls krijg je zo…

Zo verzorg je jouw krullen

1. De juiste producten

Speciale shampoos en conditioners voor gekruld haar zijn er niet voor niets… Sterker nog, ze zijn juist extra zacht en verzorgend! En hoe meer schuim in je haar hoe beter, zou je denken…maar het droogt je haar juist uit. Gebruik daarom liever producten die geen sulfaten bevatten. En probeer wekelijks een leave-in conditioner of een hydraterend masker te gebruiken om je krullen extra te verzorgen.

2. Less is more

Het is misschien verleidelijk om van alles in je haar te sprayen, maar probeer liever zo min mogelijk stylingproducten te gebruiken. In veel producten zit alcohol en ook dit droogt je haar (helaas) uit. Als je toch iets wilt gebruiken, ga dan bijvoorbeeld voor amandelolie, super gezond voor je haar!

3. Soft, softer, softest…

Om te voorkomen dat je haar beschadigd en afbreekt, kun je beter een zachte handdoek gebruiken om je lokken droog te wrijven deppen. Gebruik bijvoorbeeld een microvezel handdoek of een katoenen shirt. Ze nemen het vocht heel snel op en je haar is binnen no time droog.

4. Nat haar

Borstelen is niet al te best voor je kwetsbare haar as you know… Borstel het dus zo min mogelijk en ga er liever doorheen met je handen. Echt gehecht aan je hairbrush? Doe het dan voordat je je haar nat maakt en gebruik liever een grove borstel (of kam).

Meer haarverzorging?
Zo krijg je haar als een french girl
Zo vaak moet je je haar laten knippen