Zo voorkom je dat je huid gaat vervellen

Iets te lang in de zon gelegen? Dan ken je het fenomeen vervellen ook maar al te goed. Alsof die rode gevoelige huid nog niet erg genoeg is, krijg je ook nog eens van die losse velletjes op je huid, pff! Maar ja dit betekent wel dat je huid aan het herstellen is. Maar hoe kan je het beste met vervellen omgaan? En nog belangrijker: hoe kan je het voorkomen?

Voorkomen

Net terug van vakantie en eindelijk wat bijgekleurd. Trots kijk je naar je armen en opeens staat alles net even wat beter. Geniet er maar van, want helaas blijft zo’n lekker kleurtje niet lang zitten. Zodra jij terug in Nederland bent, terug van vakantie, vervaagt dat kleurtje binnen no time. Hoe je hem zolang mogelijk vasthoudt? Wij hebben de tips hier voor je op een rijtje gezet.

Maar tijdens je vakantie kun je ook al de nodige maatregelen treffen. Draag zonnebrand en blijf dit frequent aanbrengen. Sowieso als je gezwommen hebt moet je de zonnebrand opnieuw aanbrengen. Zo voorkom je natuurlijk dat je verbrand en zo kan je ook niet vervellen. En het is belangrijk dat je tussendoor voldoende afkoelt. Douche niet warm, maar juist met koud water. Het koude water verlicht de pijn van de verbrande huid en zo kan je voorkomen dat je vervelt.

Verzorgen

Dat het belangrijk is om je goed in te smeren voordat je de zon in gaat, weten we allemaal wel. Maar toch komt het wel eens voor dat je verbrand. Je kent het wel in slaap gevallen in de zon of toch net dat ene plekje overgeslagen. Don’t worry! Het overkomt ons allemaal weleens. Maar als het dan gebeurt willen wij niet na een paar dagen rode huid met velletjes rondlopen.. Het is belangrijk je verbrande huid goed te verzorgen en dat doe je met de volgende tips.

1. Drink veel water
Als je goed gehydrateerd blijft, herstelt je huid sneller. Zorg dus altijd dat je een grote fles water in de buurt hebt en drink minstens anderhalve liter per dag.

2. Blijf eraf
Wat je ook doet, ga de vervelde huid er niet af trekken. Zo kan het zijn dat je huid meetrekt die nog niet beschadigd is.

3. Voorkom littekens
Vitamine C en E supplementen kunnen littekens voorkomen. Ook smeren met Bio olie kan ervoor zorgen dat je huid zo mooi mogelijk geneest.

4. Moisturize
Verzorg de verbrande/vervelde huid goed met een goede maar milde moisturizer en herhaal dit twee keer per dag. Zo geneest de huid sneller en mooier omdat ‘ie gevoed wordt. En houd je een mooi bruin kleurtje over!

5. Verlicht de jeuk
Is de huid al verveld en begint het te jeuken? Stop dan wat ijsklontjes in een washand en leg dit op de plek waar je huid vervelt om de jeuk te verlichten.

Hoe zorg je nou gewoon dat je niet verbrand, maar wel mooi bruin wordt?
Zo word je poepie bruin zonder te verbranden

Hier gaan we voortaan beter op letten..
> De reden waarom jij toch iedere keer weer verbrand in de zon

Zo blijf je fris én good-looking
De onmisbare beautyproducten voor de zomer