Zo voorkom je dat je kleding verkleurt

Je hebt nieuwe kleding gekocht en wast het precies volgens het wasvoorschrift. Vervolgens haal je het uit de wasmachine en is de kleur helemaal vervaagd, of nog erger, zit de kleur ook op andere kleding. Herken je dit? Dan hebben wij de oplossing voor je gevonden waarmee je voor altijd van dit probleem af bent.

Wanneer je nieuwe kleding hebt gekocht, is het slim om dit in een emmertje met lauw water en een kopje azijn te laten weken. Spoel het ongeveer na een uurtje uit en was het daarna apart in de wasmachine. Dus zonder andere items.

Wat zijn de voordelen?

Als je dit bij al je nieuwe kleding doet, loopt de kleur niet uit als je het wast. Ook geeft het niet af op andere kleding. Je kleding behoudt dus zijn kleur. Een spijkerbroek in donker denim blijft bijvoorbeeld erg mooi. Bij items in donkere kleuren zal je dus echt goed het verschil zien.

Al te laat?

Is het al te laat en kom je deze tip pas tegen terwijl jouw kleding al helemaal is verkleurd? Geen zorgen. Als je zwarte shirts of jeans vaal zijn geworden, kan je deze thuis gewoon verven. En dit is dus echt heel makkelijk. Je shopt online of bij de drogist kledingverf en gooit dit samen met je kleding in de wasmachine. Er zijn verschillende kleuren verf dus je kan genoeg kledingstukken verven. Kijk goed naar de materialen. Daarnaast geldt hierbij dezelfde regel als je haar verven. Donkerder kan altijd, lichter is wat ingewikkelder.

READ NEXT
De trendkleur van 2019 is bepaald
OMG: Hierom moet je altijd nieuwe kleding wassen
De meest vreemde en grappige waslabels