Zo worden al je schoenen waterdicht

De zomer is bijna voorbij en de regen komt alweer met bakken uit de lucht vallen. Toch wil je graag nog je mooie schoenen aan kunnen doen zonder dat je gelijk natte voeten hebt na een regenbui. Er is een hele handige truc om je schoenen waterdicht te maken.

Kaarsvet

Wij hebben een andere manier gevonden om je schoenen zo goed als 100% waterdicht te krijgen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kaars (kaarsvet) en een haarföhn. Doe dit het liefst niet bij witte schoenen, want er is een kans dat deze verkleuren. Pak je schoenen en smeer deze in met kaarsvet. Zorg dat het kaarsvet de hele schoen bedekt en verhit de schoen vervolgens met een föhn. Hierdoor zal het kaarsvet in de stof van je schoenen smelten en dit zorgt voor een waterdichte laag over je schoenen. Ook zie je niks meer van het kaarsvet doordat het in de schoenen is gesmolten.

Als je toch niet tevreden bent met het resultaat kan je de schoenen altijd wassen in de wasmachine, want het laagje kaarsvet zal dan vrijwel helemaal verdwenen zijn. Kunnen jouw schoenen dus niet in de wasmachine? Denk dan nog even goed na voordat je deze truc gaat uitproberen.

Crep spray

Geen zin om aan de slag te gaan met kaarsvet? Investeer dan even in deze geniale schoenenspray. Deze spray doet iets beter zijn best dan de waterafstotende sprays die je bijvoorbeeld bij de HEMA koopt. Deze spray kan je schoenen zelfs beschermen tegen rode wijn. Hij is misschien wat aan de prijs maar hij doet ABSOLUUT wat ie belooft. Ga jij hem proberen? Shop hem hieronder.

READ NEXT
Zo krijg jij je schoenen schoon na het festivalseizoen
Zijn je schoenen te klein? Hierna niet meer!
Statement shoes om je outfit echt knallend te maken