Zo voorkom je gele vlekken in je witte shirts

Je kent het vast wel, je hebt een week geleden een nieuw wit t-shirt gekocht en er zitten nu al gele vlekken in. Volgens ons is het een echt fashion mysterie, maar er is een hele makkelijke oplossing voor. Wij vertellen het je.

Er zit een bepaalde stof in elke deodorant die zorgt voor de gele vlekken, namelijk: Aluminium. Deze stof gaat normaal gesproken het zweten tegen, maar als de stof wordt gemengd met zweet laat het een gele kleur achter op je kleding. Het is dus niet, zoals veel mensen denken, je zweet die voor de vlekken zorgt, maar de deodorant.

Maar krijg je deze gele vlekken ook uit je shirt? Er zijn een aantal simpele middeltjes om de vlekken te verwijderen, maar als je helemaal safe wilt zijn, kan je natuurlijk het beste een aluminium vrije deodorant aanschaffen, want die bestaan!

Er zijn een aantal deodorants waar geen aluminium in zit. De bekendste zijn de ‘Sanex Zero% gevoelige huid’ en de ‘Bioterm Deo Pure Natural Protect‘. Met deze deodorants zal je nooit meer last hebben van gele vlekken.

READ NEXT
De beste deodorants die je de hele dag beschermen
Waarom je NOOIT met make-up op moet sporten
OMG: Hierom moet je altijd nieuwe kleding wassen