Zo voorkom je puistjes in de zomer voor eens en voor altijd

In de zomer krijgen sommige mensen meer last van puistjes. Je huid gedraagt zich natuurlijk anders in de zomer dan in de winter. In de winter is de huid wat droger door de gure wind. Je huid heeft dan echt even extra aandacht nodig. Het is belangrijk om goed te hydrateren en je huid een extra vitamineboost te geven.

Maar in de zomer verdient je huid ook zeker wat extra aandacht. De producten die je in de winter op je gezicht smeert, kunnen in de zomer juist averechts werken. In de zomer lijkt je huid namelijk al wat vetter van zichzelf vanwege de warmte en transpiratie, deze hoef je dus niet te behandelen met een extra volle crème. Daar krijg je namelijk juist meer puistjes van. Maar hoe kan je die puistjes in de zomer voorkomen?

1. Goed reinigen

Ja, daar heb je hem weer. Maar we blijven het zeggen. Als het buiten warmer wordt gaan je talgklieren aan de slag. Ze gaan meer talg produceren dan normaal. Hierdoor krijg je sneller een glimmende huid en raken je poriën sneller verstopt. Je kan dit voorkomen door de overproductie onder controle te houden door je gezicht minimaal twee keer per dag hydrofiel te reinigen. Hydrowat? Hydrofiel betekent dat het product met water vermengbaar is, niet schuimt en dus ook je huid niet uitdroogt. Je gezicht simpelweg wassen is de truc.

2. Milde peeling

In de zomer  verdikt de huid zich door UV-straling. Dat biedt een natuurlijke bescherming, dus intensief peelen is een no go tijdens de zomer. Daarentegen is het wel fijn om je huid te ontdoen van een laagje dode huidcellen, zodat je huid er niet grauw of dof uit komt te zien. Je hebt ook meer profijt van de verzorging die je erna aanbrengt (betere opname) en last but zeker not least; je wordt mooier bruin! Onze favorieten? De Enzymatic Skin Peeling vanwege het direct zichtbare resultaat (hello smooth skin!) en de Primum Elixer omdat het je huid niet alleen heel zacht en glad maakt, maar ook nog eens verstevigd en direct rimpels en fijne lijntjes aanpakt!

3. Dunne gezichtscrème

Omdat je huid in de zomer van zichzelf al wat vetter is, is het niet nodig om een volle crème te gebruiken. Als je puistjes wil voorkomen is het ook verstandig om een dunne gezichtscrème te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor één van de producten uit de hannah Red Line. Waar de Personal Choice een rimpelontspannende werking heeft dat tevens de talgproductie vermindert (met als resultaat minder puistjes!) geeft de Oxys Genes een krachtige zuurstof boost aan je huid, waardoor de doorbloeding verbetert en afvalstoffen in je huid beter worden afgevoerd. Voordeel in de zomer is dankzij deze crème ook nog eens mooier bruinxt. UV-straling zorgt in combinatie met zuurstof voor oxidatie van de pigmentcellen in de huid, waardoor het bruiningsproces getriggerd wordt. Heb je echt al last van puistjes? Dan biedt de Clearity Cream uitkomst, omdat deze crème de huid zuivert, ontstekingsreacties remt en huidirritaties kalmeert.

 

4. Zonnebrand

Natuurlijk smeer jij iedere dag braaf zonnebrandcrème op je gezicht. Maar je weet zelf ook dat je huid hierdoor sneller vet wordt. Het is daarom belangrijk om voor een zonnebrand te kiezen die je huid niet alleen beschermt tegen de zon. Maar ook je huid voedt met de juiste ingrediënten. Zo bevat de Sun Perfection lijn een serie huidverbeterende dagcrèmes met een SPF van 10, 15 en 30 die afgestemd zijn per huidtype. Een lichte huid heeft immers andere verzorging en bescherming nodig dan een getinte huid. Voor het lichaam zijn wij fan van Body Shield. Deze zonnebrandcrème bevat een SPF50 die makkelijk uitsmeert, snel intrekt en ook niet plakt. Yeah, we like!

5. Make-up

Kijk ook eens goed naar je make-up. In foundation zit vaak olie, dit zorgt er alleen maar voor dat je huid nog vetter wordt. Kies daarom voor een olievrije foundation en kies voor een foundation op waterbasis. Of nog beter, in ieder geval voor je huid: geen foundation! Laat je huid ademen en denk aan een andere finishing touch. Zo is hannah’s Brilliant Touch een mooi alternatief. Dankzij de verfijnde siliconenolie worden kleine oneffenheden en fijne lijntjes onmiddellijk opgevuld en eventuele huidirritaties verzacht. Door het toegevoegde witte diamantpoeder wordt het licht weerkaatst, waardoor je teint in één klap helder en mooi egaal oogt. So who needs make-up? Kun je echt niet zonder? Breng dan eerst een laagje Touch of Silk aan. Dit werkt niet alleen voedend, vult ook fijne lijntjes op en houdt goed het vocht vast in je huid, maar dankzij de primerfunctie beschermt het ook je huid tegen make-up én zorgt dat het mooier, beter en langer blijft zitten. Hebben!

 

Zo kies je de juiste zonnebrand
> Daarom voelt je huid bij de ene zonnebrandcrème wel vettig en bij de ander niet

Niet goed ingesmeer?
> Verbrand? Zo ben je er binnen no time vanaf