10 dingen die je kan doen met het extra uurtje dit weekend

We zagen het al aankomen en toch komt het onverwachts (vooral heel ongewenst). De wintertijd gaat dit weekend in. Let us cry for a moment. Nu is er echt niets meer over van de zomer… Het fijne warme weer is verdwenen, de terrasjes gaan naar binnen en de winterjassen komen weer tevoorschijn.

Maar laten we niet alleen maar negatief zijn over de wintertijd. De klok gaat namelijk een uur achteruit. Dus we hebben morgenavond gewoon een héél uur extra te besteden aan van álles. Wat kan je toch veel doen in een uur. Zo haal je alles uit je dag morgen:

1. Een uur langer Netflixen 

(Duh!) Het maakt niet uit als je die extra aflevering nog aanzet. Je kan nog steeds net zo lang slapen na afloop. Geen schuldgevoelens! Maak die extra zak popcorn maar open and enjoy(heb je deze té lekkere en makkelijke popcorn recepten ook al gezien?)

2. The Hounting of Hill House kijken

YES! De hele redactie heeft deze serie in een ruk uitgekeken. Lekker binge-watchen dus. Lukt het jou om het hele seizoen op een dag te kijken? Challenge accepted!

3. Een feestje pakken: Halloween!

Het is morgen echt een goede dag. Aankomende woensdag is het Halloween en morgenavond worden er héél veel feesten georganiseerd in Nederland. Ben je nog niet overtuigd? 7 redenen waarom je Halloween wél wil vieren.

4. Lekker lang in bad liggen

Even wat me-time inplannen in dat uur is ook geen verkeerd idee, toch? Je slaat jezelf misschien ook wel eens over als je druk bezig bent. Morgenavond is de perfecte avond om die tijd voor jezelf in te halen. Maak een lekkere home-spa en relaxen maar.

5. Een grote schoonmaak houden

Je kan eindelijk eens echt goed schoonmaken. Daar kom je normaal gesproken natuurlijk ook niet aan toe, maar met dit hele uur extra is dat opeens ook geen excuus meer. Extra wasje draaien, extra stoffen, het kan allemaal.

6. Selfies maken

Misschien kan je in dat uur zelfs het wereldrecord selfies verbreken. Dat record staat al twee jaar op 1,449 selfies. In twee jaar tijd heeft niemand dit verbroken. Dat kan jij vast beter als je een selfie queen bent. Ga ervoor!

7. Blijf naar je telefoon staren totdat de tijd een uur terugdraait

Alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Dat wil je een keer meemaken toch. Check vervolgens ook iedere computer, alle laptops, en je iPad of de tijd versprongen is. En zet hierna je horloges en alle klokken ook op de goede tijd. Je moet wel even wakker blijven tot 3 uur ’s nachts.

8. Recepten uit proberen

Als je punt 7 graag wil meemaken, zul je manieren moeten verzinnen om wakker te blijven. In de keuken lekker bakken is een goede optie. Bak een cake of die koekjes die je al zo lang wil uitproberen. Heb je deze lava cake al gezien?

9. Ga online shoppen

Een extra uur de tijd om te shoppen, daar zeggen we ook geen nee tegen! Nu kan je wel alle pagina’s bekijken op ASOS. Want tjeetje, wat staat er toch veel op die website.

10. Of je kan natuurlijk gewoon een uurtje langer slapen

Tja: sleep solves everything. Een extra uurtje slaap kunnen we ook altijd wel gebruiken.

Naast een langer durende nacht kan je ook dit langer laten lijken en krijgen:
6 tips waardoor je weekend langer lijkt
Zo kun jij je paardenstaart langer laten lijken
Langere nagels krijgen: dit is hoe je het voor elkaar krijgt