10 tekenen dat je nódig naar de kapper moet

We gaan vaak naar de kapper als we wat anders willen. Een nieuwe kleur, het laatste model of gewoon een lekker stuk er af. Maar ook al ben je eigenlijk wel blij met je haar, is het nog steeds belangrijk om met regelmaat naar de kapper te gaan.

Als je haar namelijk goed in model is geknipt, wordt het leven er een stuk makkelijker op. Het zit beter, je hoeft minder stylingproducten te gebruiken en je hele look frist er vaak van op. Hoe vaak je naar de kapper zou moeten verschilt per persoon en per kapsel. Voor het gemak hebben we de 10 tekenen dat je écht naar de kapper moet, even op een rijtje gezet.

Je moet nodig naar de kapper als…

1. ..je last hebt van gespleten haarpunten. Gespleten is gespleten en daar verander je helaas niks aan. Knippen is de enige oplossing en voorkomt dat je haar verder splijt!

2. ..je je haar altijd vast hebt, omdat je verder geen idee hebt wat je er mee moet. Een staart of messy bun is leuk, maar niet als dat het enige is dat nog werkt!

3. ..je krullen hebt en je kapsel een driehoek-vorm begint aan te nemen. Je haar is waarschijnlijk te zwaar, waardoor alle krul ergens onderin blijft hangen. Tijd dus om er weer wat model in te laten knippen!

4. ..je constant klitten hebt. Beschadigd haar heeft de neiging om aan elkaar vast te plakken en in de knoop te raken, gezond haar glijdt langs elkaar heen.

5. ..je op foto’s van 10 jaar geleden precies hetzelfde kapsel hebt als nu. Never change a winning team, maar even een frisse wind er doorheen kan geen kwaad.

6. ..je met geen mogelijkheid volume in je haar krijgt. Zelfs niet met deze tips.

7. ..je gebruikelijke stylingproducten hun werk niet meer doen, of als je er meer van nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. De kracht van haarlak is niet eindeloos helaas.

8. ..je bijna in slaap valt als je naar je haar kijkt in de spiegel. Je hoeft niet meteen over te stappen op rode, asymmetrische hair do’s maar laten zien dat je een stralende persoonlijkheid hebt begint bij een goed kapsel.

9. ..je haar meer op stro dan op haar lijkt. Gebruik je vaak een föhn, stijl- of krultang? Dan is het logisch dat je misschien iets vaker naar de kapper moet om je haar gezond te houden. It’s a small price to pay.

10. ..je zin hebt in een nieuwe look. Natuurlijk werkt een nieuwe outfit ook, maar een nieuw kapsel kan een wereld van verschil maken. Laat een professional kijken naar wat het beste bij je past en go for it.

Na je kappersbezoekje voorkomen dat je haar meteen weer beschadigt? Lees dan dit:
7 dingen die je NOOIT met nat haar moet doen

Dit wil je ook zeker even lezen:
Deze slechte dingen doe jij je haar onbewust aan

Wil je wel eens iets anders met je haar?
Dit is de makkelijkste manier om je haar compleet te veranderen