10 tekenen dat jij een shoeaholic bent

Zoals je misschien al gelezen hebt, weet je dat Manon een zware shoeaholic is. Zij gelooft er heilig in dat ze niet de enige is! Aan de hand van deze punten kun jij er achterkomen of jouw verslaving net zo heftig is. Herken jij jezelf in de meeste punten? Dan wordt het misschien toch eens tijd voor een shoeaholic afkick-kliniek..

10 tekenen dat jij een shoeaholic bent:
  • Jij droomt niet over een gelukkig gezinnetje, over een nacht met Brad Pitt of over een beeldschone carrière. Nee, jouw dromen bestaan uit een schoenenverzameling waar je u tegen zegt. Van sneakers tot klassieke loafers en de meest prachtige heels: ze zijn allemaal welkom in jouw schoenendomein.
  • Jij ergert je mateloos aan mensen die beginnen over je schoenencollectie. Ja, je hebt ze nodig en ja, dat ene paar zwarte pumps dat je laatst hebt gekocht is héél anders dan die je de week ervoor hebt gekocht.
  • Als je op vakantie gaat moet je áltijd een koffer (of twee) bijboeken. Je schoenencollectie reist namelijk first class in een eigen koffer.
  • Einde van de maand? Je eet liever een week lang droog brood dan dat je dat ene fan-tas-tische paar sneakers (dat ook nog eens in de sale is!) laat liggen.
  • Het is je al meer dan eens gebeurd dat je vrienden je thuis op zitten te wachten voor een intervention. Jij snapt nog steeds niet wat het probleem is, ook al heb je genoeg schoenen om een half jaar lang iedere dag een ander paar te dragen.
  • Je bent altijd te laat. Dit komt niet door het ontbreken van een horloge, maar omdat je voor vertrek toch altijd nog even kijkt of je favoriete webshops de schoenencollectie hebben uitgebreid.
  • Zo nu en dan kom je achter in je kast een paar schoenen tegen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Helemaal niet vervelend, zo lijkt het net alsof je nieuwe schoenen hebt!
  • Als je je aangetrokken voelt tot een man dan komt dit niet door zijn prachtige blauwe ogen, indrukwekkende baard of charmante persoonlijkheid. Dit komt omdat je meteen verkocht was toen je zijn fantastische schoenen zag.
  • Je kunt intens genieten van een avond alleen thuis. Je kunt dan namelijk in alle rust je schoenenkast (of -kamer?) organiseren, je mooiste paren oppoetsen en op je hoogste hakken door de kamer dansen.
  • Tijdens het lezen van deze tekenen heb je minstens tien keer nagedacht over het volgende paar dat nog ontbreekt in je schoenencollectie. Misschien heb je ze zelfs al wel besteld.

Oh enne, handig voor de volgende keer dat je op schoenenjacht gaat: 5 tips om te checken of je hakken pijn gaan doen!

PHOTO CREDITS: fashiontalesblog