17x de beste plekken om je koffie te drinken

Wanneer je een dagje gaat shoppen in een grote stad is het fijn om te weten waar je het beste heen kan voor een kopje koffie! Als je niet bekend bent in een stad is het erg lastig om te bepalen waar je heen gaat, want er zijn heel veel koffietentjes waar je uit kan kiezen. Daarom hebben wij de gezelligste en lekkerste koffietentjes van Nederland voor je uitgezocht:

Koffie leute

Westerkade 30, Utrecht

Dit was vroeger een drukkerij en is nu helemaal omgetoverd tot een sfeervolle, gezellige bar met een leuke inrichting. Het is een koffietentje dat lekker gewoon is gebleven en waar je voor een normale prijs een lekkere kop koffie kan krijgen. Eens in de zoveel weken verwisselen ze hun koffiebonen, dus zo ervaar je elke keer weer een andere smaak. Wanneer je vraagt naar een bepaalde kop koffie zal je ook altijd precies uitgelegd krijgen hoe zij de perfecte filterkoffie maken.

https://www.instagram.com/p/BoBlnDpCOAy/?taken-at=591936404

Maestro’s Recordcafé

Hinthamerstraat 98A, Den Bosch

Dit is niet een normaal koffietentje, want naast de heerlijke koffie, verkoopt de eigenaar ook veel platen. Als je binnenkomt staan er al een aantal bakken waar je lekker doorheen kan snuffelen. Loop bij mooi weer vooral even door, want er zit ook een heerlijk terras bij. De relaxte sfeer in combinatie met de liefde voor muziek maakt dit zo’n speciale hotspot waar je zeker geweest moet zijn als je een dagje naar Den Bosch gaat.

https://www.instagram.com/p/BflHNvFlK4V/?taken-at=216830595477318

Man met bril

Vijverhofstraat 70, Rotterdam

Dit is een waar begrip voor mensen die uit Rotterdam komen. De brouwers hebben ook eerder de koffietest van het AD gewonnen. Het is lastig om de smaak te omschrijven, want dat ligt vooral aan de soort koffie die je neemt. Het leuke is dat ze ook een eigen koffiebar hebben in Rotterdam Noord. Je zit hier midden in het koffieproces en de sfeer is ook heel relaxt en gezellig. Dit is zeker een aanrader om even een kopje koffie te gaan drinken wanneer je in Rotterdam bent.

https://www.instagram.com/p/Bk4OqC0lyb8/?taken-by=manmetbrilkoffie

Coffeelovers

Ruiterij 2, Maastricht/ Plein 1992 15, Maastricht/  Bonnefantenstraat 2, Maastricht/ Domanicanerkerkstraat 1, Maastricht/ Glacisweg 26, Maastricht/ Aveneu Ceramique 50, Maastricht/ Nieuwe Emmasingel 44, Eindhoven/ Mariënburg 29, Nijmegen/ Hamstraat 11, Roermond.

Als je niet uit de buurt van Maastricht komt snappen we dat je dit niet kent, maar voor alle locals en bekenden uit Maastricht is het DE koffie hotspot van de stad. Ze hebben een paar hele mooie locaties in Maastricht, waarvan de vestiging achter de boekhandel Dominicanen de meest bijzondere is. Het koffietentje is gevestigd in een 15e-eeuwse kerk en tegelijkertijd is het ook nog eens een boekwinkel. Het is zeker de moeite waard om deze hotspot te bezoeken wanneer je in Maastricht bent.

https://www.instagram.com/p/Bjh9ql_nThl/?taken-by=coffeelovers_nl

Filter

Valkenburgstraat 124, Amsterdam

Filter is perfect om nog even te zitten voordat je Artis in gaat. Zo kan je goed wakker worden voor je alles gaat bekijken. Helaas hebben ze hier geen bonen koffie maar vers gefilterde koffie.

https://www.instagram.com/p/BS-v-JPgDmX/?taken-by=mformorena

 

Koffie & ik

Vleutenseweg 169, Utrecht

Dit is de ideale plek om nog even te kunnen werken met een lekker bakkie. De zaak is heel licht en rustig dit hebben ze express gedaan zodat jij je goed kan concentreren.

https://www.instagram.com/p/Bj1ZGJCHqai/?taken-by=koffieenik

Blackbird

Oudegracht 222, Utrecht

Dit is echt een plek voor vintage lovers. Het is namelijk een koffietent en vintage winkel in één. Alle meubels die in de zaak staan kan je kopen.

https://www.instagram.com/p/yHR-eBSume/?taken-at=65777571

 

Black & Bloom

Kindhaf’t Jatstraat 32, Groningen

Dit is de eerste espresso bar van Groningen. Voor hun koffie gebruiken ze bonen van over de hele wereld. Alle bonen worden hier vers gebrand door de eigenaar.

https://www.instagram.com/p/Bmqfw5mDL78/?taken-by=blackandbloomgroningen

Coffee Bru

Beukenplein 14H, Amsterdam

Deze koffie bar zit in Amsterdam Oost. Voor de buurtbewoners is dit een soort buurt cafe geworden. Het zal hier ook altijd vol zitten met Amsterdammers.

https://www.instagram.com/p/BVUZnwdALIm/?taken-at=5294504

 

Lola bikes & coffee

Noordeinde 91, Den Haag

Je kan bij Lola heerlijke koffie drinken en je inschrijven voor een fiets club. Ze serveren hier de lekkerste koffie van heel Den Haag. Kan je geen koffie kiezen vraag dan naar de specialiteit van de dag. Vergeet niet je kan hier ook terecht als je een nieuwe fiets nodig hebt.

https://www.instagram.com/p/9q2yCEvYk7/?taken-at=14127146

 

Espressofabriek

Pazzanistraat 39, Amsterdam

De espresso zit gevestigd in de westergasfabriek. Je kan hier gezellig een kopje koffie drinken met vrienden of nog even werken. Tijdens de lunch serveren ze lekkere Italiaanse broodjes. Op de eerste etage hebben ze een koffielab zitten waar ze allerlei nieuwe soorten koffie branden.

https://www.instagram.com/p/BVshf2GlBFK/?taken-at=561521

 

The village coffee and music

Voorstraat 46, Utrecht/ Bisschopssteeg 21, Utrecht

Deze koffie bar is ingericht met een ruige vintage stijl. Ze draaien de hele dag door indie en punk muziek. De eigenaren houden goed in de gaten welke artiesten er in Utrecht optreden. Dit doen ze zodat de artiesten voor hun optreden een akoestische optreden kunnen geven in de koffie bar.

https://www.instagram.com/p/BZZEumJHe3e/?taken-at=2022549

 

Babo coffee

Bovenbeekstraat 28, Arnhem

Bij Babo kiezen ze elk seizoen weer opnieuw voor de beste bonen. Ze willen namelijk dat je elk seizoen een goede koffie hebt. Alle bonen branden ze zelf dus je helpt altijd een vers bak koffie. De bonen die ze hebben verkopen ze ook. Zo kan je thuis ook genieten van deze heerlijke koffie.

https://www.instagram.com/p/9TjzG0P0-A/?taken-at=949202

 

Barista cafe

Dit koffie cafe zit echt verspreid door heel Nederland. Dus er zal er vast ook wel één bij jouw in de buurt zitten. Wel achttien vestigingen om precies te zijn.Het doel van het cafe is ambachtelijke koffie en een huiselijke sfeer. Zo kan je namelijk rustig genieten van je koffie.

https://www.instagram.com/p/BlsUx_iFRNn/?taken-by=baristacafealmerestad

Yirga

Sint Annastraat 19C, Breda

Alle producten worden bij Yirga huisgemaakt met biologische producten. Ook in deze zaak willen ze je echt het gevoel geven alsof je thuis zit. Dit hebben ze mooi gedaan door een open keuken. De inrichting is volledig Scandinavisch.

https://www.instagram.com/p/BV46XlUno3c/?taken-at=110642193

 

Creme coffee & pastry

Snellestraat 47, ‘s-Hertogenbosch

Deze koffie bar zit in DE straat van Brabant. Gezelliger kan dus niet. Ze verkopen naast heerlijke koffie ook huisgemaakte cheesecake. Verder kan je hier ook lekkere broodjes bestellen.

https://www.instagram.com/p/Bn_w7mgikj2/?taken-at=91714591

Dodici

Smedestraat 47, Haarlem

Bij deze koffie bar kan je ontbijten, lunchen en klein dineren. Dodici betekent twaalf de eigenaren hebben voor deze naam gekozen omdat ze twaalf soorten koffie serveren.

https://www.instagram.com/p/_rA7qQwLe9/?taken-at=430889

 

Lokaal

Raampoortstraat 34B, Rotterdam

Deze espressobar zit in het centrum van Rotterdam in het voormalige treinstation aan het Hofplein. Ze werken alleen met producten van lokale leveranciers.

https://www.instagram.com/p/qWRixsoEX7/?tagged=lokaalrotterdam

 

READ NEXT
De fijnste hotspot om te shoppen op dit moment
Een héél groot voordeel aan het eten van chocolade
10 redenen waarom je nu een kop koffie moet nemen!