3 items die niet mogen ontbreken als je op wintersport gaat

Ga jij binnenkort de sneeuw opzoeken in Oostenrijk, Zwitserland of waar er dan ook maar sneeuw ligt? En is het jouw eerste keer met vrienden dat je gaat skieën of snowboarden? Dan wil je natuurlijk wel weten wat de wintersport essentials zijn en wat je écht niet mag vergeten mee te nemen. Er zijn een paar huidproducten die je namelijk zeker nodig hebt. Wij vertellen het je.

Treat those lips

Door de droge, koude lucht in de bergen worden je lippen erg snel droog. Als je een fervent wintersporter bent herken je dit sowieso. Wintersporters smeren daarom massaal met good old vaseline en normale lippenbalsem. Maar little do they know dat het juist heel belangrijk is om je lippen in te smeren met een lippenbalsem die ook beschermt tegen de zon. De hoge dosis UV-straling die ontstaat doordat de sneeuw weerkaatst is namelijk de boosdoener. hannah’s Full Lips balm herstelt de tere huid van de lippen, bevat SPF15, en vernieuwt de huid. Wat wil je nog meer?

Hydrateren = key

Behalve je lippen is er nog iets wat tijdens je wintersportvakantie wel een oppepper kan gebruiken. En dat is je gezicht. De buitenlucht is natuurlijk goed voor je huid, maar de gure wind die je bovenop de berg vaak hebt en het brandende zonnetje kunnen voor een droge en trekkerige huid zorgen.

Smeer je huid daarom ’s avonds lekker in met een hydraterende crème met huidherstellende eigenschappen. De Cell Recovery Cream van hannah leent zich hier perfect voor. De water-in-olie formulering en de lanoline, glycerine en squaline in de crème zorgen ervoor dat vocht in je huid wordt ‘vastgemetsteld’. Zo wordt je de volgende ochtend wakker met een glanzende verzorgde huid, inclusief beschermlaagje. Enne, de crème kan je ook als masker gebruiken, breng hem dan gewoon wat dikker aan en laat het de hele nacht zitten. Top!

SPF je rot

Dan sta je op, ziet je huid er weer mooi gevoed uit, maar dan begint het hele circus weer opnieuw. Daarom is dagverzorging minstens net zo belangrijk. Waar je dan vooral weer aan moet denken, is dat je een crème gebruikt met een hoge SPF. Bovenop je gewone SPF. We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen, de zon in de Alpen en Pyreneeën is namelijk super scherp.

Gebruik hiervoor hannah’s Juvi ProtectDeze crème bevat een extra hoge SPF die zelfs geschikt is voor de meest zongevoelige huidtypes, en dus ook voor kinderen. Vitamine A en E beschermen tegen schadelijke stoffen terwijl macadamianootolie, aloë vera en sheabutter de huid verzorgen, verzachten en herstellen. Aanschaffen dus voordat je de auto of het vliegtuig instapt. 

 

Meer lezen over huidverzorging?
3 problemen die IEDEREEN heeft in de winter
Het lichaamsdeel dat iedereen vergeet te verzorgen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren